GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 21 listopada 2024, 14:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciekawostki w IV
PostNapisane: 18 maja 2008, 23:49 
Nameless Guy

o/ no wiec tak, wypisujcie tutaj ciekawe rzeczy o ktorych wiecie a byc moze inni o tym nie wiedza.

1. Czy da sie uciec 6 gwiazdce? ofkorz ze tak, wystarczy wjechac do pay'n spraya choc ja szczerze powiem ze w IV wogole z pay'n spraya nie korzystam tylko uciekam z okregu poszukiwania, obszar 6 gwiazki jest ogromny prawie polowka calego algonquin ale dzis mi sie raz udalo, oczywiscie w wozie bo probojac uciec helikopterem nie moglem o.O nawet jak polecialem za wode to mialem wielki okrag na mapie a w oddali na mapie 2 heli.

2. Jak w latwy sposob pozbyc sie 6 gwiazdki? wystarczy ze pojedziemy na lotnisko, i juz mamy 4 gwiazdki :lol: glupie ale prawdziwe :o

3. Anilihator nie wystepuje tylko na lotnisku, mozna go znalezc w drugim miescie niedaleko naszego savehouse wychodzac z bloku kierujac sie na lewo.

4. Slow motion - wystarczy ze w pojezdzie/motorze/heli/motorowce przytrzymamy kolko (PS3, zmiana kamery) a nastepnie wcisniemy lewego analoga (PS3, bodajze trabienie jak dobrze pamietam) i wlaczy sie spowolnienie, teraz mozna sie bawic na skateparku.

5. Sztuczka z ksiezycem w tym GTA juz nie dziala, mozemy sobie strzelac ze snajperki w niego i nic, dodatkowo R* zadbalo o kilka modeli ksiezycow, mozna znalezc pelne okragle poprzez pol okragle tzw. rogaliki.

6. Skatepark znajduje sie na takim jakby molo na wodzie, znajdziemy go lecac z 2 wyspy na trzecia ale jest na 2.

7. Efekt odleglosci(?) patrzac sie na budynek wystarczy wychylic analoga tak aby niko patrzal w gore i w tym momencie obserwowac budynki, calkiem fajnie to wyglada.

8. Jak pozbyc sie kogos bez zabijania go? Wystarczy sprowokowac kogos do atakowania nas poprzez uderzenie danego delikwenta poczym znalezc woz policyjny i poczekac az ziomek nas uderzy, policja zareaguje i zgarnie danego ziomka.

9. W grze wystepuja salony samochodowe i motorowe, bynajmiej ja tylko znalazlem z motorami i samochodami, salon z samochodami jest obok naszego savehousa w 2 miescie wychodzac z budynku kierujemy sie w prawo, a salon motorowy jest w 3 miescie bardziej na polnocy

10. Przy statule szczescia znajduje sie koszulka ze statua i napisem hapiness is... ...land

11. Stroj cluada, spoiler -> po zabiciu playboya X dostajemy jego chate no i stroj clauda z GTA:III, owy stroj jest dostepny tylko w tym domu

12. Brak tuningu? W grze znajduja sie dwa odpicowane wozy normalnie nie jezdzace po ulicach jeden jest na polnocy w 3 miescie przy takich 3 drozkach za domkiem nazwy nie pamietam ale gdy doniego wsiadziemy to nagle na ulicy pojawia sie pelno tych wozow, i tu wlasnie bedac w tym wozie zauwazylem drugi odpicowany wozek, zakosilem go i stoi pod domkiem, nazywa sie sentinel gdyz byla to jedyna sztuka na ulicy jaka zauwazylem.

13. fizyka bazooki, jak wiadomo euphoria robi swoje bardzo dobrze z ludzmi i z niko ale gdy strzelimy bazooka pod odpowiednim katem w ziemie to pocisk nie wybuchnie a odbije sie od niej lub bedzie zasuwac po ziemi az wybuchnie, tak samo gdy strzelimy pod odpowiednim katem w budynek to pocisk sie odbije i poleci gdzie indziej, rownie dobrze mozna to zobaczyc w tunelu gdzie kursuja pociagi, przy kretym korytarzu strzelic w sciane pocisk bedzie jechal po niej skrecajac tak jak prowadzi owy tunel az do czasu eksplozji.

14. Madra policja, R* dobrze mowil ze tutaj policja ma najwieksze iq niz w innych gta, policjant pozbawiony wozu potrafi zarekwirowac czyjs, znalezc jakis zaparkowany i wybic w nim szybe po czym nim nas gonic, policjanci rownie dobrze moga za nami skoczyc z mostu itp.

15. Polacy w IV, o ile filmiki na YT to nie fake to mi sie do tej pory zadnego polaka nie udalo dostrzec, jedynie na radiostacji Vladivostok FM jest Krystyna Jakubiak (Nazwiska nie ujawnia ale w ksiazecce od gry pisze jej nazwisko - prowadzaca razem z Ruslana) mowi jeden fragment po polsku, Tutaj Krystyna z polski (to po angielsku) a po tym "Ja uwielbiam ta radiostacje"

16. Vladivostok FM, najbardziej kochana radiostacja przez fanow, to nie moj wymysl tylko przegladajac liczne ankiety widze ze ludziom najbardziej ona sie podoba, mi tez oczywiscie i jest na pierwszym miejsu a za nia klasyczny rock "Liberty Rock Radio"

17. Masa przechodniow, R* mowil o tym i oczywiscie podczas gry nie udalo zauwazyc mi sie klona co nie znaczy ze takowe nie istnieja, niektorzy ludzie poprostu to te same modele tylko z innym kolorem wlosow czy ubran ale aby to dostrzec musialem sie im przyjrzec gdyz podczas ostrej rozgrywki tego nie zauwazalem.

18. Unique stunt jump, mozna nimi manipulowac poprzez wysuniecie prawego analoga w gore lub dol, wtedy akcja przyspieszy lub zwolni.

19. Grubi policjanci, w grze prócz zwykłych policjantów występują też grubsi animacja ich jest dobra, biegają ze zmęczeniem tak jak w realu i szybciej się męczą niż inni, jeden nawet mnie zarekwirowanym/kradzionym motorem gonił xE

20. Obkrążenie całego LC wokół wody helikopterem zajmuje 4 minut, sprawdzałem to od statuy wolności do statuy. Motorówką nie sprawdzałem bo to było by z pół godziny albo i więcej.

21. Jak wejść do garażu Stevie'go? Gdy będziemy odwożić zdobyty dla niego samochód to gdy już nim wjedziemy niko wyjdzie z cara i będzie przed garażem, w tym momencie nie możemy się ruszać. Wystarczy wcisnąć pauze i odpauzować grę, drzwi od garażu stanęły w miejscu, jak zrobiliście to dość szybko to uda wam się wejść do środka ale raczej nic ciekawego tam nie znajdziecie.

Jak cos mi sie przypomni albo zauwaze to napisze. no i czekam na wasze ciekawe rzeczy ktore zauwazyliscie.

Ostatnio edytowano 25 maja 2008, 22:00 przez Pips, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł: Re: Ciekawostki w IV
PostNapisane: 19 maja 2008, 00:24 
wkraczający

Cytuj:
3. Anilihator nie wystepuje tylko na lotnisku, mozna go znalezc w drugim miescie niedaleko naszego savehouse wychodzac z bloku kierujac sie na lewo.

Dzisiaj go też zauważyłem na dachu komisariatu w południowym Algonquin.
Cytuj:
6. Skatepark znajduje sie na takim jakby molo na wodzie, znajdziemy go lecac z 2 wyspy na trzecia ale jest na 2.

Dokładnie to na północ od pól golfowych (takich jakby niedorobionych :E).
Cytuj:
Brak tuningu? W grze znajduja sie dwa odpicowane wozy normalnie nie jezdzace po ulicach jeden jest na polnocy w 3 miescie przy takich 3 drozkach za domkiem nazwy nie pamietam

Sultan RS - świetny do wyścigów

Do tego mogę dodać, gdy się podjedzie do szlabanów na mostach z wyciągniętym telefonem "bramkarze" nam otworzą bez uiszczania opłaty. Może i jest to tylko 5$, ale otwarcie trwa chwile krócej.

PostNapisane: 19 maja 2008, 10:15 
Nameless Guy

Nom to Sultan RS, wrzucę potem fotkę tego odpicowanego sentinela ale nie teraz gdyż nie mam czym.

Co do punktu 9 to w salonie nie ma różnych wozów a są jedynie takie same ale za to te z wyższej polki tak samo z motorami, sa tam same nrg'iki, jedynie w salonie erotica cars sa rozne wozki ale nie koniecznie te drozsze.

Co do anilihatora to też dziwne bo wlasnie go wczoraj dopiero dostrzeglem :lol:

PostNapisane: 19 maja 2008, 12:53 
_elita forum

Hm, może na jakiejś mapie zaznaczyłbyś te ciekawostki, jak np te salony czy Sultana RS?
A co do tego Sentinela tuningowaneg- jeździ nim mafia włoska, w tej włoskiej dzielnicy (:S)

PostNapisane: 19 maja 2008, 20:15 
Nameless Guy

Zapodaj jakąś czystą mapą bo ja żadnej nie mogę znaleźć :X

PostNapisane: 19 maja 2008, 20:41 
_elita forum

http://www.mygen.com.au/cms_files/mygen ... ta4map.jpg
or
http://www.ps3chat.com/attachments/play ... xkd_fs.jpg

:F

albo skan mapki z pudełka ;)
http://aycu28.webshots.com/image/49227/ ... 519_rs.jpg

Trudno wpisać w google "gta iv map" ?

PostNapisane: 20 maja 2008, 00:37 
Nameless Guy

No jakos nie moglem znalezc mapy na grafice google :shock:

Zaznacze to dzis po szkole czyli za kilka H <ziew>

No i czemu nikt nic nie pisze :? nic fajnego nie zauważyliście/znaleźliście?

PostNapisane: 20 maja 2008, 10:44 
nowość na forum! x)

Wejdźcie do kafejki internetowej i wejdźcie na stronę http://www.whattheydonotwantyoutoknow.com - site-easter egg, na którym dostępne są mapki unique stunt jumpów, wozów dla Stevie'go, latających szczurów, freaków itp. Pełna lista wszystkich działających stron internetowych w IV:

Kod:
limevenus.blogsnobs.org
mail.eyefind.info
pychakilla.blogsnobs.org
www.americantravelguide.net
www.antfarmcam.net
www.area53site.com
www.artthrob.org
www.a-thousand-words.net
www.autoeroticar.com
www.babiesovernight.com
www.beanmachinecoffee.com
www.bigdog.blogsnobs.org
www.blogsnobs.org
www.bruciesexecutivelifestyleautos.com
www.bulimialovers.com
www.burgershot.net
www.chiropracticovernight.com
www.craplist.net
www.darksoullock.blogsnobs.org
www.designerslave.com
www.domestobotlovers.com
www.dragonbrainthemovie.com
www.easterislandcoverup.com
www.eatbiglogs.com
www.eddielowfilthslayer.blogsnobs.org
www.elchamucoroboto.com
www.electrictit.com
www.electronicwritingtablet.com
www.erisfootware.com
www.eugenicsincorporated.com
www.eunux.net
www.eyefind.info
www.fantasyleaguebatswingers.com
www.fefighter2008.blogsnobs.org
www.fistfans.com
www.flyhighpizzapie.com
www.freejames.org
www.friendswithoutfaces.net
www.fruitcomputers.com
www.gloryholethemepark.com
www.goldberglignerandshyster.com
www.golfloversonline.net
www.grype.org
www.hand-jobs-online.com
www.happyfarmersupplies.com
www.heritagenothate.org
www.homecremation.com
www.homeworkfriend.org
www.hornyhighschoolreunions.com
www.huganimals.com
www.ilovetoblow.org
www.inyapuper.blogsnobs.org
www.krapea.com
www.leftover-vacations.com
www.liberatedwoman.blogsnobs.org
www.libertycitypolice.com
www.libertycityrealestate.net
www.libertytreeonline.com
www.liesdamnlies.net
www.lipurgex.com
www.littlelacysurprisepageant.com
www.lootandwank.com
www.love-meet.net
www.loveyourmeat.com
www.modderstotallyrule.com
www.money2makemoney.com
www.myonlineme.com
www.myroomonline.net
www.onlineradiorevolution.com
www.our-own-reality.com
www.outdatedtastes.com
www.outsourceforamerica.com
www.peepthatshit.com
www.pinktorpedo.org
www.piswasser.com
www.pointclickshipabitch.com
www.poker-in-the-rear.com
www.publiclibertyonline.com
www.redwoodcigarettes.com
www.roidsforlittleboys.com
www.rustybrownsringdonuts.com
www.sh*tster.de
www.sprunksoda.com
www.stopshavingnow.net
www.thebankofliberty.com
www.tobaccofacts.net
www.vipluxuryringtones.com
www.weazelnews.com
www.whattheydonotwantyoutoknow.com
www.whymommygotfat.com
www.yourmexicandoctor.com
www.yournewbabysname.com

Co do freaków - zapewne są tacy, którzy nie mieli okazji ich spotkać. Są to ludzie... 'dziwni', którzy po prostu za ich wysłuchanie bądź małą przysługę obdarują Cię najczęściej paroma zielonymi. Widoczni są na radarze przez ikonę 'zielonego ludzika' (coś w tym stylu - Obrazek).

PostNapisane: 22 maja 2008, 08:17 
_elita forum

Pips napisał(a):
No jakos nie moglem znalezc mapy na grafice google :shock:

Zaznacze to dzis po szkole czyli za kilka H <ziew>

No i czemu nikt nic nie pisze :? nic fajnego nie zauważyliście/znaleźliście?

Gdzie ta mapka z zaznaczonymi miejscami?

PostNapisane: 22 maja 2008, 20:21 
Nameless Guy

Sry, nie miałem kiedy tego zrobić.

http://www.iv.pl/image/177198.jpeg

Futo to samochód, zwykły nie odpicowany ale nie wiem po co dali go na wyspie szczęścia jak z niej nie pojedziemy nim dalej no i nie wiem czy w ogóle gdzieś jeździ gdzie indziej.

PostNapisane: 22 maja 2008, 22:38 
Administrator

Pips napisał(a):
Sry, nie miałem kiedy tego zrobić.

http://www.iv.pl/image/177198.jpeg

Futo to samochód, zwykły nie odpicowany ale nie wiem po co dali go na wyspie szczęścia jak z niej nie pojedziemy nim dalej no i nie wiem czy w ogóle gdzieś jeździ gdzie indziej.

pewnie po to go tam dali, żeby gracze wymyślili sposób na wyciągnięcie go :} wkońcu to GTA ,a w każdej części są jakieś haczyki takie specjalne dla zapalonych graczy i kombinatorów :}

PostNapisane: 22 maja 2008, 23:39 
Nameless Guy

Jednak ten samochód ciągle tam nie stoii, poszedłem drugi raz tam i była już blista compact, niedaleko zauważyłem skuterek fiadzio, ale nie sprawdzałem czy też losowy motor tam jest.

A no i znalazłem drugiego annilihatora

update mapki:

http://www.iv.pl/image/177347.jpeg w południowym aq jest, ale nie wiem jak wejść widziałem go z heli, ale jak się wyląduje to pewnie będzie widać wejście.

Pewnie przy każdym komisariacie jest albo przy większości więc sami szukajcie, ja tam tylko po aq się bawię bo dla mnie najlepsze <3

PostNapisane: 24 maja 2008, 14:14 
Warning 2/3

pamiętacie lotnisko w III? Było ono nazwane imieniem jednej postaci - Francisa, chyba nawet w IV lotnisko też tak się nazywa jak w III

PostNapisane: 24 maja 2008, 16:24 
Nameless Guy

Jak dobrze pamiętam to w IV jest też lotnisko francisa.

Dodatkowo gdzieś pisali że w III był chyba most lincolna a w IV chyba ten most nazywa się tego ziomka co zabił lincolna xP nie wiem czy to most ale tak pisali przed wydaniem IV.

------------- 8)
EDIT: 21 punkt doszedł/

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]