GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 26 listopada 2024, 14:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GTA IV - Dyskusja ogólna
PostNapisane: 30 marca 2007, 01:57 
Administrator

Jak w temacie, aby nie było bałaganu do czasu utworzenia osobnego działu. Piszcie co chcecie, grafa, fizyka, oczekiwania, to co was zadziwia... byle o czwartej części. Dobranoc panowie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 06:53 
Czlowiek bez zycia '07

Grafika w trailerze mnie powaliła! Gdy ją zobaczyłem ogarneła mnie radość a jednocześnie smutek... Smutek ogarnął mnie dlatego iż ta gra zapewne na moim kompie nie pójdzie :( Wszystko w tym trailerze wygladało tak żywo! Jakbym miał doczyninia z prawdziwą metropolią! I tak zapewne tez będzie. Jeśli już mówię o tym że wszystko wyglądało tak żywo, to oznacza że gra bedzie bardzo realna! Te wszystkie reklamy, ludzie, samochody... To tak pięknie wygladało! Teraz może coś powiem o mieście. Otóz, wszyscy się srali gdzie to będzie, mówiono że to bedzie Londyn, któraś z republik afrykańskich... ALE nie! To Nowy York! Po trailerze widac że będziemy mieli bardzo dużo miejsca na rozgrywke, i to mnie bardzo zadowala. I nareszcie wiadomo o co chodzi z tym "things will be different" ten koleś w dresie to powiedział :) Może to główny bochater...
To tyle co mam do powiedzenia na temat GTA IV.

Ostatnio edytowano 30 marca 2007, 07:00 przez Luigi, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 06:53 
Moderator

wlasnie to ogladam.. i nie wiem czy to nie jest Nowy Jork. mam rację :| ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 08:25 
newbie

Bardzo faJNY trailer ale szkoda, że dopiero taką grafe dali, taka grafike juz robili w 2004 r. przez firme Valve ale ciesze się, że dopieli swego i dali fajną grafe
i to chyba jest miejscowość New York, rozpoznałem to po budynkach i chyba tam była statua wolności.
Trailer GTA IV 100/100:D

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 10:34 
_elita forum

Luigi napisał(a):
Grafika w trailerze mnie powaliła! Gdy ją zobaczyłem ogarneła mnie radość a jednocześnie smutek... Smutek ogarnął mnie dlatego iż ta gra zapewne na moim kompie nie pójdzie :(

Grafika nie jest aż taka super i w ogóle. Poza tym, czy GTA IV będzie na PC? Nie? Mam nadzieję, że nie. ; )

@ DonGianT:
Z tą oceną 100/100, lol. Co Was w tym trailerze tak zachwyciło? Jak na razie to jest o tylko łagodne wprowadzenie do IV-ki i nie ma się czym jarać.

Jak na razie mało pokazane, ale tyle, żeby zachęcić, narobić szumu. I dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 11:49 
Hate me now.

Rockstar pokazuje nowosci, bo wiadomo ze grywalnosc zawsze stala u nich na najwyzszym poziomie. W 3 tez nie bylo zajebistej grafy, ale byl feeling prawdziwej metropolii (ze az zacytuje kogos :]). Nie ma co pierdolic, falek.... erm Rockstar znowu rzadzi mocno.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 11:49 
Joey Leone

Rafa`elo
GTA IV Na 100% Bedzie na blaszke bo kompy zaczynają dorównywać konsolą. A akurat jak bedzie premiera n PC to wtedy podzespoły potanieją. I znów będzie jak dawniej.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 12:20 
_elita forum

Zauwazcie jednak ze to nie byly screeny z gry tylko sztucznie wyrenderowane sceny, a grafika i owszem bedzie taka jak sobie podlaczycie do wyswietlacza hdtv. Wracajac do trailera, jak juz mowilem nie pokazuje nic z gry, za to klimat i dobor miejsc zamiata. Most brooklynski rox, uzyte swiatlo jest przepiekne. A z oponiami wow jaki gameplay, to poroponuje poczekac az wyjdzie trailer prezentujacy rozgrywke.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 12:52 
Warning 1/3

SMOKE napisał(a):
Rafa`elo
GTA IV Na 100% Bedzie na blaszke bo kompy zaczynają dorównywać konsolą.

Po pierwsze błędnie sformułowane zdanie chyba jest.... Konsola próbuje dorównać Pc'towi, wytłumaczył to Doug Lombardi....

a co do trailer'a Powiem, że wreszcie chyba doczekam się relanej fizyki, w GTA, zawsze to jakaś nowość, jestem ciekaw jak duże miasto będzie, czym będziemi likwidować wrogów, jakie wozy, jakie gangi itp ;), ale do samego traileru powiem: W Porzo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 13:00 
Joey Leone

kazik876 Być mozę ale jak by nie było to i tak na 100% wyjdzie na PC1!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 13:26 
Administrator

Zauważyliście bardzo przyjemny motyw, jak stopniowe rozmazywanie obrazu im bardziej w dal? Nie są to tekstury dla szybszego ładowania jak to było w poprzednich częściach. Na trailerze tego nie widać, ale jadąc autem, czy lecąc np. samolotem świetnie będzie można tego doświadczyć, uczucie prędkości kiedy nagle dany punkt staje się wyraźny po czym znów przemija rozmyty obok nas. Dodatkowo połączono to z efektami świetlnymi, kiedy to słońce zalewa krawędzie obiektu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 13:35 
Joey Leone

Świetnie sie zapowiada. I graifika też jest bardzó ładna (NA TRAILERZE) a jak to bedzie to sie zobaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 13:44 
Donald Love

Grafit - to rzeczywiście jest dobre, i nadaje grze klimatu. [w przeciwieństwie do SA, - gdy obiekt znajdował się daleko, wyglądał dosyć dziwnie]

Efekty świetlne są doskonałe, podobne widziałem na trailerze MotorStorm i w grze FlatOut2 - silne światło padające na budynki, obiekty itd., takie dosyć realistyczne :>

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 13:57 
Joey Leone

W Test Drive Unlimited też to nieżle wygląda.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 14:11 
Administrator

Ja tam jestem zachwycony efektami pogodowymi.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 14:23 
Luigii Goterelli

a ja mam mieszane uczucia, takie 'se' to.
Grafika nie jest wcale taka piekna. Wiecej nie powiem, bo zbyt wiele nie widać po tych kilku sekundach. Mam nadzieje, ze grywalnosc wciaz bedzie mocna strona tej gry.

Tytuł: ...
PostNapisane: 30 marca 2007, 15:24 
Warning 1/3

Bardzo ciężko zapauzuwać filkim, ale udało mi się zrobić pauzę. Jest radiowóz, a na nim napis LCPD (widać wyraźnie - nie mam wątpliwości) Więc to będzie Liberty City ^_^

EDIT: dokladnie 30 sekunda. (ale te auta tak zasuwają, że powinno się to liczyć w setnych sekundy. Liczę na waszą spostrzegawczość i zręczność ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 15:46 
Administrator

No wiadomo, za rok na PC większość gier będzie miała taki standard graficzny, już w HL można było to przeżyć. Tekstury obiektów też tak jakby sprzed 2 lat wyjęte. Ale tak szczerze, czy to kiedykolwiek miało znaczenie w tej grze? Mega działanie moim zdaniem ma sama konfiguracja grafiki, ten klimat w każdym innym miejscu i teraz o każdej innej porze :D to nie tylko kilka efektów i upchnięte detale jak w pozostałych grach. Wolicie poczuć coś, czy chwalić cyferki na ruskim zegarku głównego bohatera? Dopiero się zaskoczycie po godzinie gry ;))) A jeszcze jak dojdzie dobra rozpierducha to spadnę z krzesła.

---
Edit:

Shadow - owszem, to będzie Liberty City stuprocentowo, a to z trzech powodów: jak mówisz te radiowozy, po drugie statek w porcie nazywa się "PLATYPUS LIBERTY CITY", po trzecie nazwa korporacji "Liberteen" i ostatecznie powitalny napis w dokach "_IBER_Y" z którego po wstawieniu liter otrzymasz "LIBERTY" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 15:58 
SMOKE przestań gadać, bo na 100% to umrzemy :P jak potwierdzą na PC to wtedy możesz mówić, ale teraz to za wcześnie..

PostNapisane: 30 marca 2007, 16:10 
Warning 1/3

To pewnie teraz zrobią to, co chcięli zrobić w GTA3, ale nie pozwalała im na to technologia. ;)

Ja tam dalej jestem przekonany, że ta gra na PC nie wyjdzie, ale poczekamy, zobaczymy.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:16 
Administrator

Jigga napisał(a):
Rockstar pokazuje nowosci, bo wiadomo ze grywalnosc zawsze stala u nich na najwyzszym poziomie. W 3 tez nie bylo zajebistej grafy, ale byl feeling prawdziwej metropolii (ze az zacytuje kogos :]). Nie ma co pierdolic, falek.... erm Rockstar znowu rzadzi mocno.

?

Shadow napisał(a):
Ja tam dalej jestem przekonany, że ta gra na PC nie wyjdzie, ale poczekamy, zobaczymy.

to,ze wyjdzie jest pewne. robienie gier na CURRENT GENY (a nie na next geny jak niektorzy tutaj mowia, bo next geny to playstation4 i nastepny xbox ;d) jest dosyc drogie, wiec kazda mozliwosc zarobienia na grze jest dobra. dlatego powoli umieraja exclusive'y od third party develeperow (dmc4 na x360,ps3 i pc w tym samym czasie, czy tez virtua fighter4 na x360 i ps3 ;>).

Ostatnio edytowano 30 marca 2007, 16:21 przez falek., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:17 
Nameless Guy

Grafika ładna, ale nie najlepsza, jak dla mnie przypomina bardzo NFS: MW O_o. I tak przecież grafika jest sztucznie naciągana, jak to bywało ze oficjalnymi screenami i trailerami z poprzednich części...

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:26 
Administrator

rockstar twierdzi,ze caly trailer byl krecony w grze, rozdzielczosc 720p na ktoryms z current genow, ale nie chca powiedziec czy z ps3 czy z x360.
grafika az tak zajebista nie jest zeby byla 'naciagana'. wydaje mi sie calkiem mozliwe,ze nie klamia ;d poza tym...to rage engine. table tennis wygladal swietnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:28 
Nameless Guy

Jak ta gra wyjdzie na PC to przecież będą już takie kompy które to pociągną a poza tym R* by dużo zarobiło jak by puściło to na PieCa. Btw. wiedziałęm że to będzie postać nie czarnej skóry tylko białej : P Bo wersja na kompa kończyła sie czarno skórym bohaterem to samo na PSP a tu jest dopiero wersja nowej generacji na PS3/X360.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:48 
Hate me now.

falek: nie wiesz kogo cytuje czy dlaczego znalazl sie tam Twoj nick? :>

Nie wiem gdzie ty tam widzisz grafike jak w MW Madafaka. Zupelnie inny standard, zupelnie inna technologia. I cos mo mowi ze to bylo krecone na X-pudle.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 16:50 
Administrator

a lol.
juz wiem :X

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 17:28 
Administrator

falek jestes za chudy zeby sie tu wypowiadac. idz przytyj, mowie serio.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 17:36 
Joey Leone

Napewno bedzie tak samo jak z każdym GTA napoczątkubędzie ze nie wyjdzie a potem bedzie że wyjdzie. Grafika jest ładna ale to napewno jest naciągana troszeczke. Ale i tak bedzie ładnie wyglądało. Czekamy Napierwsze info i screnny.

PostNapisane: 30 marca 2007, 19:52 
Warning 1/3

Jesli już mają w ogóle wydać to na PC, to zapewne poczekają z rok, albo i dłużej, żeby zarobić ile się tylko da na sprzedarzy z Xpudła i PS3, i gdy się upewnią, że już wiele bardziej ich portfele nie zgrubną, wtedy może w geście dobrej woli wypuszczą GTA4 dla zagorzałych pecetowców.

A co do grafiki, to jakieś nikłe podobieństwo do MW rzeczywiście jest, te kolorki i w ogóle.... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2007, 20:33 
nowość na forum! x)

Mnie ciekawi co bedzie z Vice city,

w 5 sek filmiku mamy przedstawiany "tramwaj" :P i w lewym gornym rogu jest bilbord z kawalkiem 300 - FlyUS, a troche za nim dalej w tle pisze ..... Vice City / S300,
na tych kropoczkach juz nie wyraznie widze ale jetst jakby VISIT :)

moze jakies powiazanie :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]