Po wielu tygodniach ostrych przygotowań, nareszcie wystartował nowy, wspaniały turniej dla gry TrackMania Nations. Być może część z Was nie spotkała się jeszcze nigdy z tym tytułem, dlatego myślę, że na początku warto coś powiedzieć o tej grze. Są to wspaniałe darmowe wyścigi, które uzyskały olbrzymią popularnośc na całym świecie ze względu na prostotę rozgrywki i niezwykle innowacyjny tryb Multiplayer. O popularności tej gry świadczy chociażby fakt, ze pojawiła się ona podczas tegorocznego ESWC i cieszyła się tam bardzo dużym zainteresowaniem.
Część polskiej społeczności TMN postanowiła zająć się organizacją jednej z największych imprez dla tej gry i myślę, że się udało. Tak właśnie powstał Polish Individual TrackMania Cup 2006/2007 - puchar, w którym zastosowano niezwykle innowacyjną formułę rozgrywek, która całkowcie zrewolucjonizowała wszystkie dotychczasowe turnieje dla tej gry. Dla naszych uczestników przygotowaliśmy wspaniałe nagrody i naprawdę będzie o co walczyć. Być może część z Was zadaje sobie pytanie, czy ja mam w ogóle w tym szanse i czy jest sens się w to angażować. I tu własnie wychodzimy naprzeciw takim początkującym graczom, którzy dopiero zaczęli, bądź zaczną pod wpływem tego pucharu swoją przygodę z TM Nations. Formuła rozgrywek jest skonstruowana tak, aby w początkowej fazie każdy bez względu na umiejętności mógł spokojnie powalczyć o awans do kolejnych etapów. Poza tym przygotowaliśmy także nagrodę specjalną dla losowo wybranego gracza spośród wszystkich, którzy niestety zakończą swoją przygodę przed fazą finałową tych rozgrywek. Warto także wspomnieć, że bezpośrednia relacja z finałowych wyścigów odbędzie się na antenie radia eXtreme Tak, więc będzie się działo.
Obecnie rozpoczęła się już rejestracja do tych zawodów. Potrwa ona do 24.12.2006. Kwalifikacje do Etapu 1 rozpoczną się zaś 27.12.2006 i potrwają do 05.01.2007. Dokładny regulamin oraz zasady tego turnieju znajdziecie na stronie
http://tm-cup.surivnet.com. Serdecznie zapraszamy !