Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 22 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Colt
|
Tytuł: Płyta od SA, PROBLEM !!!!! Napisane: 17 listopada 2004, 22:11 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
Dołączył(a): 29 sierpnia 2004, 19:35 Posty: 161 Lokalizacja: jesteś ?
|
Podczas grania kiedy wstawałem z fotela kabel od Poda zaplontał mi sie w noge i pociągnołem go i PS2 runeło na ziemie z jakiś 0,5 metra. Jednak było z Media Markt i ma rok i trzyma sie idealnie. Niestety podczas upadku laser zrobił mi wielką ryse na płycie SA bo akurat sobie grałem. Teraz jak wkładam wszystko jest OK, lecą filmiki na początku ale kiedy po logosach (filmikach) pojawia sie tapeta ładowania nic sie nie dzieje. Nie da sie odczytać płyty. Włonczyłem dla pewności VC i działa. Więc problem w płycie SA. Znacie jakieś sposoby na rysy lub jakieś preparaty i gdzie można kupić i za ile ? PROSZE O POMOC !!
Poniżej fotki. Udało sie uchwicić kawałek rysy bo to jednak telefon to nie łapie szczegółów. (na drugim odbija sie żyrandol ale widać tam też kawałek rysy)
|
|
Góra |
|
|
Maxko
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 22:19 |
|
|
_elita |
|
|
idz do MM i powiedz ze Ci plyte rozjebalo...
_________________ S.A.R.C. - Drift for life!
Cytuj: <RedBoy> banano ja napisze xE <RedBoy> tylko wyrucham te posty xE
|
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 22:34 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Wolałbym tam pojechać
Hm... I na jakiej podstawie miałbym ją reklamowadz ? każda płyta na pułce jest w idealnym stanie. Sam oglądałem
|
|
Góra |
|
|
banan
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 22:55 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 16:26 Posty: 795 Lokalizacja: Gdańsk
|
hmmm.... powiedz mi Colt jakiej grubości jest ta rysa? (podaj mi gdzieś w dziesiątych milimetra)... wsadz wykałaczkę czy coś i zaznacz na niej hmmm....
miałem bardzo duży problem z telefonem - także rysa, a raczej rysy. Były one strasznie głębokie (telefon + drobne w kieszeni), łaziłem po sklepach gsm i pytałem się czy można je jakoś usunąć - wszyscy na to - kup se nową obudowę eeeee.... Ale znalazłem sklep, w którym był taki niewinny preparacik, który rzekomo likwiduje tylko małe ryski (np od kurzu). Pomyślałem - co mi tam - stan wyświetlacza był tak marny, że rysy przeszkadzały w oglądaniu tego co się wyświetlało. Poszedłem do kumpla (laureat z chemii) który dał mi rozcieńczony roztwór kwasu siarkowego VI. No i rysy zniknęły W sumie próbowałem użyć tego preparatu (tym razem bez kwasowego tunningu) z zegarkiem i efekt był super. Więc kwasior chyba był niepotrzebny...
|
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 23:28 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Możesz mi podać skład roztworu albo coś takiego dokładniejszego bo to mi za dużo nie mówi. a grubość rysy to 1 mm i 1/4 mm
|
|
Góra |
|
|
banan
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 23:31 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 16:26 Posty: 795 Lokalizacja: Gdańsk
|
Tak się składa, że cała płyta ma 1,3 mm grubości.... jutro zajdę do tego sklepu i zobaczę nazwę.
|
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 23:49 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Wielkie dzieki, ja nawet nie mam żadnego sklepu z kompami koło siebie i nawet płyty se nei moge kupić tylko musze do centrum jechać
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 00:04 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 19 kwietnia 2004, 22:31 Posty: 1250 Lokalizacja: Rzeszów
|
Sory cols że się dojebie delikatnie ae nie wiesz z czego skłąda się kwas siarkowy?! (H2SO4) woda i siarka kurwa mać !
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 00:28 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
A co ja tam kurwa wiem. Jak to tylko ucze sie chemi żeby pedardy robić a takie żeczy jak kwasy mnie nie interesują ale dzięki.
|
|
Góra |
|
|
Chitman
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 14:59 |
|
|
Salvatore Leone |
|
Dołączył(a): 18 lipca 2004, 10:23 Posty: 311 Lokalizacja: Szpital psychiatryczny
|
BTW w szkole żaden nauczyciel nie potrafi dobrze wytłumaczyć nic z chemii... Ja mam już drugą nauczycielkę i żadna mnie nie potrafiła nic nauczyć :] Na szczęście chodzę na korki :] Więc się nie dziw, że gość nie wie, co to jest kwas siarkowy :]
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 15:36 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Pytałem sie mojej nauczycielki od chemi o te ryse i jakąś sybstancje i o ten kwas siarkowy ale powiedziała że nie sądzi żeby jakiś kwas miał to naprawić bo to przecież substancja żrąca
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 15:38 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 19 kwietnia 2004, 22:31 Posty: 1250 Lokalizacja: Rzeszów
|
dobra no coments a co do nauczycielki to moja jest lolowata i też nic nie potrafi wytłumaczyć ale ja wsumie też sram na chemie nie lubie nie znoszę no ale coś trzeba wiedzeć choćby na to 3 z chemii a między innymi wchodzi do tej wiedzy kwas siarkowy
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 16:41 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Usunołem te mniejsze ryski z płyty spirytusem (można też perfumami) ale ta największa co ma 1 mm i chyba jakieś 5-6 mm długości ciągle jest i gra nadal szwankuje przez nią. (nie włancza sie tak jak poprzednio) ale nie sądze aby substancja żrąca naprawiła mi płyte.
|
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 16:58 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Udało sie, płyta bez ani jednej ryski. Usunięte szpirytusem na którym zawsze polegałem i mi pomagał poprostu na husteczke higieniczną naciączyś lekko spirytusem i smarowadz płyte a potem wytrzeć suchą husteczką i rys nie ma
MOGE GRAĆ W SAN ANDREAS
|
|
Góra |
|
|
NpJ
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 18:47 |
|
|
wkraczający |
|
Dołączył(a): 14 września 2004, 17:02 Posty: 36 Lokalizacja: [GTAReview Forum] Gdańsk
|
Colt napisał(a): MOGE GRAĆ W SAN ANDREAS
Nie dobijaj nas
_________________ To My Polacy Gramy W GTA
|
|
Góra |
|
|
Max.
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 20:55 |
|
|
Moderator |
|
|
Mi bidoki nie mamy pleyów i San Andreas(co niektórzy )
|
|
cichy
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 21:01 |
|
|
8 Ball |
|
Dołączył(a): 18 sierpnia 2004, 20:46 Posty: 75 Lokalizacja: Czerwieńsk
|
Czemu od razu bidoki....ja na przyklad czekam na SA na kompa bo mam nadzieje ze gra bedzie jeszcze bardziej dopracowana pod wzgledem technicznym...wiadomo PS2 raczej nie z apgrejdujesz a w kompie zawsze cos mozna wymienic....no i na kompie mozna mody dorzucic (daleka przyszlosc)
PS. Jak ktorys ma problemy z chemia walic do mnie...ucze sie na profilu chemicznym...
http://www.privatehand.com/flash/elements.html - latwy sposob na zapamietanie pierwiastkow
_________________ NIGHTWISH...NIGHTWISH...NIGHTWISH...
|
|
Góra |
|
|
mibars
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 21:48 |
|
|
8 Ball |
|
Dołączył(a): 22 maja 2004, 21:19 Posty: 79 Lokalizacja: Nadarzyn koło Wawy
|
Spirytus? Właśnie spróbowałem... (Twojej metody, nie spirytusu ). Efekt - kupa nowych równoległych rys od chusteczki Dobrze, że testowałem na Nascar Revolution (5-cio letnia giera ), a nie na VC, które niestety zalapoało pare nowych rys...
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 22:45 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
cichy jak nie masz PS2 i nie znasz jej możliwości to sie nie wypowiadaj. Powiec jeszcze to żę grafika w VC jest ładnejsza na PS2 niż na PC bo na PC R* zawsze ją pogarasza aby więcej ludzi mogło kupić na swoje stare kompy a do PS2 nie trzeba.
mibars Mi tam działa, może masz jakąś dziwną bo ja to robie husteczką higienicznaa taką wyrywaną co sie z pudełka wyrywa. Musi być idealnie gładka i bez jakiś wzorków.
Ostatnio edytowano 18 listopada 2004, 22:50 przez Colt, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 22:47 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 28 sierpnia 2004, 14:58 Posty: 663 Lokalizacja: #gtareview
|
Może miałeś za twardą tą chusteczke
edit:
Jak pisałem posta to nie było jeszcze posta colta
|
|
tha blazer
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2004, 20:19 |
|
|
Joey Leone |
|
Dołączył(a): 1 listopada 2004, 22:24 Posty: 240 Lokalizacja: Long Beach
|
w VC grałem na PS2 i jest lepiej, ale grałem i na Xboxie do którego ps2 się nie umywa nawet
_________________ Dogg Pound Gangstaz
Fanów SNOOP DOGGA zapraszam na: snoopdogg.xt.pl | snoopdoggydogg.fora.pl
|
|
Góra |
|
|
Rochu
|
Tytuł: Napisane: 18 grudnia 2004, 10:38 |
|
|
Salvatore Leone |
|
Dołączył(a): 24 sierpnia 2004, 11:26 Posty: 306 Lokalizacja: z Halo
|
Ta zgadzam się xbox rulez
ale dobra mam problem ale nie chce mi się otwierać nowego topicu więc pisze tu:
Gdzie moge znaleść mape ze skokami w GTA SA?
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 22 ] |
|