GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 22 listopada 2024, 17:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Show me your skillz, dudes!!!
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:15 
Administrator

Witam.

Po wielu przemyśleniach i komentarzach ze strony niektórych użytkowników forum, doszedłem do wniosku, że warto byłoby założyć temat, w którym moglibyśmy prezentować swoje możliwosci, umiejetności, twórczość. Twórczość muzyczną ma sie rozumiec. Żeby nie przychodzić z niczym, postanowiłem nagrać [ehhe specjalnie dla was] fragment utówru Master of Puppets - zespołu Metallica. Chciałbym zaznaczyć, że troche trzęsły mi się łapy i jest średnio na jeża - ale myśle, że na początek wystarczy. I nie zrażajcie się tym ze to Metallica ^^

<a href="http://rapidshare.de/files/13037451/master.mp3.html"> Jedic - Master of Puppets [Interlude + Solo] </a> <- LINK

<a href="http://wiruszone.net/starwars/scotty.mp3"> Q-bak - Scotty Doesn't Know </a>

<a href="http://rapidshare.de/files/13040630/master2.mp3.html"> Jedic - Master of Puppets [Intro [shit]] </a>

<a href="http://members.lycos.co.uk/spojrzenie/stairway.wav"> Q-bak - Stairway to Heaven </a>

1. Myśle, że jeśli idea wypali to warto byłoby W TYM poście umieścić rodzaj spisu utworów wszystkich użytkowników, którzy umieścili coś w tym topicu.

2. Prosze o nie pisanie innych postów oprócz takich, które coś prezentują lub komentują [TYPU: EEEE MAM 3 KROPKI I CZEMU MI CHOT KOFI NIE DZIAŁA JAK KLIKAM??!!]

Zapraszam do oceniania i ( w końcu ) ujawniania się!

Show me your skillz, dudes!!!

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 22:45 przez Jedic, łącznie edytowano 6 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:24 
Nameless Guy

Fajnie. zeby nie powiedziec, ze partia gitarowa po prostu mnie rozjechala. Fakt - tez mam takie utwory, ktore po przezuceniu na kompa baaardzo trudno odroznic od oryginala. powiedz mi, czy mieszkasz gdzies kolo slupska - spotkajmy sie ^_^ (i bynajmniej nie jest to propozycja zrobienia gej party :P)
Tu ode mnie

http://wiruszone.net/starwars/scotty.mp3

Moze tego wieczoru wrzuce jeszcze Tears in Heaven i Stairway to Heaven - klasyke, na ktrorej zaczynalem - gitare klasyczna na pierwszym, a elektryka na drugim utworze. te kawalki tez naprawde ciezko rozroznic od oryginala. szkoda tylko ze bez wokala - co ci tam tak pogrywa ? :P (jako wokal ?)

PS. czym to nagrywales ? te dwa kawalki to bedzie jeszcze odtwarzaczem mp3 - creativ muVo, a za tydzien (finalna wersja scotty'ego) bedzie juz porzadny mikrofon.

ale troche sie zawiodlem - myslalem, ze bedzie mega kozackie intro. ja mam z nim problemy (bo go nie cwicze :) )

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:27 
Luigii Goterelli

ja raczej rocka itp niesłucham ale respect. podoba mi sie cała płyta Master of Puppets
a to ładnie no co. nieznam sie ;c

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:28 
Administrator

chcesz intro z mastera? prosze bardzo ^^

juz dodaje twojego linkzra.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:30 
Nameless Guy

powiedz jeszcze gdzie mieszkasz :)

offtop - slucham stairway, wczuwam sie w nastroj i mi sie cos przypomnialo - wiecie, ze ten utwor, puszczony od konca, prezentuje sobą BARDZO ciekawe teksty ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:31 
Administrator

Warszawa, mazowieckie ;p

troche naciagane sa te teksty od tylu puszczone ^^

I KONIEC OFFTOPICU :evil:

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 19:48 przez Jedic, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 19:48 
Administrator

dodalem mastera

hmm cos mi sie pojebało i link był zły

-> poprawiłem

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:07 przez Jedic, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 20:06 
Joey Leone

A więc tak. Jedic myślałem, że solo to będzie to Kirka (to następne, szybsze i trudniejsze). Ale co do komentowania. Ładnie Ci to wyszło, ale tak jakoś piskliwie. Nie wiem czy tak miało być, czy musisz sobie skonfigurować piecyk :wink: . A co do intro shita to link coś nie działa (pisze, że takiego pliku nie znalazł).

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:14 przez Kubas, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 20:08 
Nameless Guy

http://members.lycos.co.uk/spojrzenie/stairway.wav

To dopiero probka,bo robiona przed kompem ojca i nawet nie przekonwertowana. jak sobie przypomne dokladnie, jak to lecialo, to jeszcze dzis nagram :) prepare for Tears.

PS.Juz jest na dysku. coby nie mowic, fajnie grasz, choc ten przester to mnie rozwala (to jakby komputer gral :P ). i od razu widze, ze zwolennik kostki - nawet do mnie nie podchodz szatanie :P

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:11 przez Q-bak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 20:11 
Administrator

@ kubas, no jeszcze do konca go nie opracowalem wiec nie ma sensu wrzucac, i to nie jest intro shift tylko intro SHIT (chodzi mi o to ze gówniana wersja)

@ q-bak, już można - http://rapidshare.de/files/13040630/master2.mp3.html ale bolały mnie już naprawde ręce i są zmęczone i wersja jest średniawa,

EDIT: hmmm jeszcze moje umiejętności producenckie i realizatorskie są na marnym poziomie. nagrywam to:

Gitara -> Przester -> Mikser -> Karta Muzyczna -> Komputer

i dlatego dzwiek jest taki sredni bo nie umiem jeszcze wszystkiego dobrze regulowac.

Co do grania kostką: gram też palcami, ale proboj grać palcami utwory Heavy Metalowe - powodzenia. W graniu kostką nie ma nic, złego. To nie jest żaden przejaw profanacji grania na gitarze. Z tego co wiem prawie od zawsze gralo sie na gitarze elektrycznej kostką.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 20:21 
Nameless Guy

A ja stoje twardo przy palcach. sa utowory, przy ktorych rzeczywiscie trzeba uzyc kostki, ale na razie takich nie gram (jak widze kolezanke, co to 5 dzien z gitara, i wali w nia jak glupia wlasnie kostka, to mi sie odechciewa) przez to dorobilem sie pecherzy na rekach, ale przynajmniej przestane obgyraz paznokcie (gralem na gitarze, nic nie obgryzam - przestalem, i zaczalem xD)

Dodaj mojego stairwaya do listy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 20:38 
Nameless Guy

Ja gram na elektro-akustycznej, ale praktycznie jak na klasycznej. : P Mogę parę kawałków wrzucić, ale nie mam czym nagrać. :C Nawet badziewnego mikrofona nie mam, shit. ;x

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 22:19 
Nameless Guy

Jedic, tam jest STAIRWAY to heaven, nie tears in heaven :P

a na takiej gitarce jak ty masz master to dopiero mozna sobie paluchy pozdzierac....

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 22:19 
Nameless Guy

Ja mam pytanie do topicu.
Czy to mają być przez nas piosenki śpiewane czy też mogą być piosenki, które skoponowaliśmy w jakimś programie do tworzenia muzyki?

edit: jedynie moj sukces to zrobienie windows megamix xD poczekam na odpowiedz autora topicu.

edit2: windows megamix - klik! - posluchaj piosenki
klik! - ściągnij piosenke

hmmm..to jest tak jakby to powiedziec...zmiksowane dzwieki windowsa z muzyka elektroniczna ;d

Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 22:51 przez GrzesieK, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 22:20 
Nameless Guy

Proponowalbym piosenki zaspiewane/wykonane. bo stworzenie sampla w DJ mixerze to nie zadna sztuka. ale daj probke, jak bedzie naprawde fajne no to niech bedzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 22:44 
Administrator

To ma być jaka kolwiek nasza twórczość muzyczna. Śpiew, utwory, kompozycje.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:13 
Nameless Guy

hmm ja mogę jeszcze zagrać na brzuchu !

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:30 
Nameless Guy

(zg)Redzie - zjedz rosyjską golonkę. na du*ie potem zagrasz ;)
ale przestan, dopiero jak cos zaspiewasz to tu daj :) (i przy okazji jakies nauszniki dzwiekoszczelne :P)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:41 
Luigii Goterelli

RedBoy napisał(a):
hmm ja mogę jeszcze zagrać na brzuchu !

inteligent :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:45 
Administrator

kurde RedBoy, przestan nabijac.

znizasz sie do poziomow jakichs zlosliwych noobow, ktorym sie okropnie nudzi i zadowalaja sie tym, ze zasmiecaja tematy glupimi postami. jestes moderatorem, opanuj sie do cholery. :x

koniecznie chcesz zeby Ponczak dostal warna, a sam prowokujesz chyba innych modow lub adminow, zeby tobie dali warna. albo dwa.

PRZYWOLUJE CIE DO PORZADKU PUBLICZNIE!

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:55 
Administrator

za to ja dostaje warny bez powodu ;(

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2006, 23:56 
Luigii Goterelli

btw. no ja tak samo, redboy daje mi bez powodu, tak jak mnie jeździł na ircu a jak sie wkurwiłem to mnie zbanował.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 00:07 
Administrator

NARESZCIE!!! Ktoś poruszył temat muzyki! To jedyna rzecz, w której mogę sie wykazać. Pozwólcie, że najpierw poopowiadam, a jutro tylko zamieszczę posta z linkami. 3 lata temu założyłem zespół i tak od tamtej pory gramy: gitara/wokal, gitara,bass,perkusja, a na perkusji ja. Razem z wokalista i zarazem gitarzysta komponujemy, a gramy szeroko pojety heavy metal, ale mowimy tak tylko dlatego, że poprostu nie umiemy określić tego co gramy. Zawsze robimy tak, że jak coś wymyślimy zapisujemy to w programie GuitarPro 5 do tabulatur, może znacie. A że nie dysponuję nagraniami na żywo (chociaż koncertujemy), przekonwertuję midi do wave, a wave do mp3 i wtedy zamieszczę wam link. ZAZNACZAM: wszystko co usłyszycie, a przede wszystkim solówki (pojebane), jest skomponowane przez nas i gramy to tak samo w rzeczywistości. Także nie myślcie sobie, że w programie jest pięknie, a na próbach każdy gra w innym tępie. gdyby tak było, nie gralibyśmy do tej pory. Jedic, pamiętam jak zaczynaliśmy właśnie od mastera i nirvany, ale jej nie lubimy bo jest naszym zdaniem prostacka i dla nas mało ambitna, a szczególnie Smells. Teraz gramy Death (zespół) i dzięki Ci wielkie za ten temat R5PCT. A co do robienia muzyki w programach to też jest dobre, bo żeby nie wiem co, żeby zrobić kawał dobrej muzy, trzeba mieć wyczucie rytmu i ten zmysł, który mamy z Jedicem XD(nieskromny Joke). "Muzyka jakakolwiek jest, jest jedna i jest piękna." Wszystkich, którzy chcieliby pogadać o muzyce i nie tylko zapraszam na GG.

Ostatnio edytowano 12 lutego 2006, 00:15 przez Lazlow, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 00:11 
Administrator

a zeby nie bylo offtopicu: pochwale sie, ze swego czasu dosc duzo gralem na trabce. nawet umialem na niej zagrac troche piosenek. niestety czasy sie zmienily, trabka gdzies zniknela itd... :P

cos tam umiem zagrac na gitarze (pare prostych kawalkow np. 'Tata Dilera' albo 'Seven Nation Army' tudziez 'Smells Like Teen Spirit').

niedawno w Poznaniu kupilem harmonijke ustna (lolol) i cos tam sie nibyucze na niej grac. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 01:20 
Warning 1/3

http://www.bulbulators.com > News > Pobierz klip - 10 powodow

To dopiero jest zespół :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 09:11 
Nameless Guy

Cytuj:
a na takiej gitarce jak ty masz master to dopiero mozna sobie paluchy pozdzierac....

Jak się gra klasycznie, to nie. : P Wolę zresztą gitary klasyczne, może to wina brzmienia, a może tego, że dla mnie elektryczna dobrze brzmi tylko z perkusją...? Tak po prostu odczuwam. : D Ale kawałek Jedica fajnie zagrany, rispekt! ^^

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 10:19 
Administrator

No to po kolei

@ lazlow - miło mi słyszeć, że jakaś moja idea jest poparta przez kogos i spotyka się z uznaniem. Co do grania Nirvany, nie uważam, że jest to muzyka prostacka - utwory są skomponowane owszem bradzo prosto, ale całe kompozycje są moim zdaniem genialne. Z grania Nirvany wyrosłem jakies 3 lata temu, mam do niej sentyment - na początek jest świetna. jakbyś mógł to prześlij mi albo daj tutaj linka do jakichs tabulatur swojego zespolu - ciekaw jestem jak to wam wychodzi. aha - moim zdaniem wcale w muzyce nie trzeba sie określać i mówić : ŁOOOOJ JA GRAM ROCKA I NIE GRAM JUSZ METALU BO METAL MNIĘ OGRANICZA. ograniczeni mozemybyc chyba tylko przez siebie, bo w graniu nikt nam nic nie narzuca :]

@enjoi - zagraj cos kiedys na trąbce i nagraj ^^

@master - ja tam lubie gitary i klasyczne i akustyczne i elektryczne - wszystkie maja swoje brzemie, dla ktorego wlasnie na nich gram. dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 15:58 
Administrator

Zamieszczam link do naszego pierwszego utworu "Awaken From Dream", ponieważ nie wiem czemu, ale coś sie mi zjebało i nie mogę przekonwertować innych kawałków, a ten miałem już zrobiopny wcześniej, inaczej zamieściłbym najnowszy, ale może już nie długo. Nieźle zagrałeś tego Mastera, Jedic, ale jeśli mogę coś doradzić, to pilnuj dźwięków, ponieważ pomijasz niektóre dźwięki i je tłumisz, przez co ich nie słychać i są luki.

http://rapidshare.de/files/13101521/1._ ... m.mp3.html

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 16:28 
Administrator

lazlow, heh nagrywałem to wlasciwe solo chyba ok,. 30 razy i mi sie strasznie lapy trzesly dlatego tak wyszlo, poza tym zmeczony jakis bylem, nagram to jeszcze raz kiedy indziej ;]. poza tym to bylo takie na próbe. juz niedlugo umieszcze intro do "One" :]

co do utworu to całkiem fajny, zastanawiam się jakby brzmiał zagrany o pół tonu niżej. szkoda, że midi bo melodia fajna.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2006, 16:52 
Nameless Guy

No wiec..... w temacie elektryków to ja jestem dosc zielony. ale cały czqas sie ucze. sprzęt też nie ten. jesli zaś chodzi o klasyka.....

Ujme to tak - przede mna lezy piękna, lutownicza gitarka za grubą mamonę i nie wielu w moim wieku (przynajmniej w slupsku ;) ) potrafi ją dobrze wykorzystać.*

Warto sie czasem pochwalic :)

po formacie powrzucam tez kawalki z klasyka, don't worry :)

PS. 300 post ^_^ swietujmy !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]