Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Jedic
|
Tytuł: Show me your skillz, dudes!!! Napisane: 11 lutego 2006, 19:15 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 28 września 2005, 19:24 Posty: 640 Lokalizacja: Warszawa
|
Witam.
Po wielu przemyśleniach i komentarzach ze strony niektórych użytkowników forum, doszedłem do wniosku, że warto byłoby założyć temat, w którym moglibyśmy prezentować swoje możliwosci, umiejetności, twórczość. Twórczość muzyczną ma sie rozumiec. Żeby nie przychodzić z niczym, postanowiłem nagrać [ehhe specjalnie dla was] fragment utówru Master of Puppets - zespołu Metallica. Chciałbym zaznaczyć, że troche trzęsły mi się łapy i jest średnio na jeża - ale myśle, że na początek wystarczy. I nie zrażajcie się tym ze to Metallica ^^
<a href="http://rapidshare.de/files/13037451/master.mp3.html"> Jedic - Master of Puppets [Interlude + Solo] </a> LINK
<a href="http://wiruszone.net/starwars/scotty.mp3"> Q-bak - Scotty Doesn't Know </a>
<a href="http://rapidshare.de/files/13040630/master2.mp3.html"> Jedic - Master of Puppets [Intro [shit]] </a>
<a href="http://members.lycos.co.uk/spojrzenie/stairway.wav"> Q-bak - Stairway to Heaven </a>
1. Myśle, że jeśli idea wypali to warto byłoby W TYM poście umieścić rodzaj spisu utworów wszystkich użytkowników, którzy umieścili coś w tym topicu.
2. Prosze o nie pisanie innych postów oprócz takich, które coś prezentują lub komentują [TYPU: EEEE MAM 3 KROPKI I CZEMU MI CHOT KOFI NIE DZIAŁA JAK KLIKAM??!!]
Zapraszam do oceniania i ( w końcu ) ujawniania się!
Show me your skillz, dudes!!!
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 22:45 przez Jedic, łącznie edytowano 6 razy
|
|
Góra |
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:24 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 2 czerwca 2005, 16:20 Posty: 818 Lokalizacja: "oszo chodzi ?"
|
Fajnie. zeby nie powiedziec, ze partia gitarowa po prostu mnie rozjechala. Fakt - tez mam takie utwory, ktore po przezuceniu na kompa baaardzo trudno odroznic od oryginala. powiedz mi, czy mieszkasz gdzies kolo slupska - spotkajmy sie ^_^ (i bynajmniej nie jest to propozycja zrobienia gej party )
Tu ode mnie
http://wiruszone.net/starwars/scotty.mp3
Moze tego wieczoru wrzuce jeszcze Tears in Heaven i Stairway to Heaven - klasyke, na ktrorej zaczynalem - gitare klasyczna na pierwszym, a elektryka na drugim utworze. te kawalki tez naprawde ciezko rozroznic od oryginala. szkoda tylko ze bez wokala - co ci tam tak pogrywa ? (jako wokal ?)
PS. czym to nagrywales ? te dwa kawalki to bedzie jeszcze odtwarzaczem mp3 - creativ muVo, a za tydzien (finalna wersja scotty'ego) bedzie juz porzadny mikrofon.
ale troche sie zawiodlem - myslalem, ze bedzie mega kozackie intro. ja mam z nim problemy (bo go nie cwicze )
Góra |
|
|
bubinator
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:27 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
Dołączył(a): 22 czerwca 2005, 15:55 Posty: 180 Lokalizacja: Łódź
|
ja raczej rocka itp niesłucham ale respect. podoba mi sie cała płyta Master of Puppets
a to ładnie no co. nieznam sie ;c
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:28 |
|
|
Administrator |
|
|
chcesz intro z mastera? prosze bardzo ^^
juz dodaje twojego linkzra.
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:30 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:31 |
|
|
Administrator |
|
|
Warszawa, mazowieckie ;p
troche naciagane sa te teksty od tylu puszczone ^^
I KONIEC OFFTOPICU
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 19:48 przez Jedic, łącznie edytowano 2 razy
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 19:48 |
|
|
Administrator |
|
|
dodalem mastera
hmm cos mi sie pojebało i link był zły
poprawiłem
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:07 przez Jedic, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
Kubas
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 20:06 |
|
|
Joey Leone |
|
|
A więc tak. Jedic myślałem, że solo to będzie to Kirka (to następne, szybsze i trudniejsze). Ale co do komentowania. Ładnie Ci to wyszło, ale tak jakoś piskliwie. Nie wiem czy tak miało być, czy musisz sobie skonfigurować piecyk . A co do intro shita to link coś nie działa (pisze, że takiego pliku nie znalazł).
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:14 przez Kubas, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 20:08 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
http://members.lycos.co.uk/spojrzenie/stairway.wav
To dopiero probka,bo robiona przed kompem ojca i nawet nie przekonwertowana. jak sobie przypomne dokladnie, jak to lecialo, to jeszcze dzis nagram prepare for Tears.
PS.Juz jest na dysku. coby nie mowic, fajnie grasz, choc ten przester to mnie rozwala (to jakby komputer gral ). i od razu widze, ze zwolennik kostki - nawet do mnie nie podchodz szatanie
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 20:11 przez Q-bak, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 20:11 |
|
|
Administrator |
|
|
@ kubas, no jeszcze do konca go nie opracowalem wiec nie ma sensu wrzucac, i to nie jest intro shift tylko intro SHIT (chodzi mi o to ze gówniana wersja)
@ q-bak, już można - http://rapidshare.de/files/13040630/master2.mp3.html ale bolały mnie już naprawde ręce i są zmęczone i wersja jest średniawa,
EDIT: hmmm jeszcze moje umiejętności producenckie i realizatorskie są na marnym poziomie. nagrywam to:
Gitara Przester Mikser Karta Muzyczna Komputer
i dlatego dzwiek jest taki sredni bo nie umiem jeszcze wszystkiego dobrze regulowac.
Co do grania kostką: gram też palcami, ale proboj grać palcami utwory Heavy Metalowe - powodzenia. W graniu kostką nie ma nic, złego. To nie jest żaden przejaw profanacji grania na gitarze. Z tego co wiem prawie od zawsze gralo sie na gitarze elektrycznej kostką.
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 20:21 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
A ja stoje twardo przy palcach. sa utowory, przy ktorych rzeczywiscie trzeba uzyc kostki, ale na razie takich nie gram (jak widze kolezanke, co to 5 dzien z gitara, i wali w nia jak glupia wlasnie kostka, to mi sie odechciewa) przez to dorobilem sie pecherzy na rekach, ale przynajmniej przestane obgyraz paznokcie (gralem na gitarze, nic nie obgryzam - przestalem, i zaczalem xD)
Dodaj mojego stairwaya do listy.
Góra |
|
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 20:38 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
Ja gram na elektro-akustycznej, ale praktycznie jak na klasycznej. : P Mogę parę kawałków wrzucić, ale nie mam czym nagrać. :C Nawet badziewnego mikrofona nie mam, shit. ;x
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 22:19 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Jedic, tam jest STAIRWAY to heaven, nie tears in heaven
a na takiej gitarce jak ty masz master to dopiero mozna sobie paluchy pozdzierac....
Góra |
|
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 22:19 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Ja mam pytanie do topicu.
Czy to mają być przez nas piosenki śpiewane czy też mogą być piosenki, które skoponowaliśmy w jakimś programie do tworzenia muzyki?
edit: jedynie moj sukces to zrobienie windows megamix xD poczekam na odpowiedz autora topicu.
edit2: windows megamix - klik! - posluchaj piosenki
klik! - ściągnij piosenke
hmmm..to jest tak jakby to powiedziec...zmiksowane dzwieki windowsa z muzyka elektroniczna ;d
Ostatnio edytowano 11 lutego 2006, 22:51 przez GrzesieK, łącznie edytowano 2 razy
|
|
Góra |
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 22:20 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 22:44 |
|
|
Administrator |
|
|
To ma być jaka kolwiek nasza twórczość muzyczna. Śpiew, utwory, kompozycje.
|
|
Nou
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:13 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 22 września 2005, 18:18 Posty: 886 Lokalizacja: Środa Śl.
|
|
Góra |
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:30 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
(zg)Redzie - zjedz rosyjską golonkę. na du*ie potem zagrasz
ale przestan, dopiero jak cos zaspiewasz to tu daj (i przy okazji jakies nauszniki dzwiekoszczelne )
Góra |
|
|
bubinator
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:41 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
RedBoy napisał(a): hmm ja mogę jeszcze zagrać na brzuchu !
inteligent
|
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:45 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 27 czerwca 2004, 23:52 Posty: 1733 Lokalizacja: Krobia
|
kurde RedBoy, przestan nabijac.
znizasz sie do poziomow jakichs zlosliwych noobow, ktorym sie okropnie nudzi i zadowalaja sie tym, ze zasmiecaja tematy glupimi postami. jestes moderatorem, opanuj sie do cholery. :x
koniecznie chcesz zeby Ponczak dostal warna, a sam prowokujesz chyba innych modow lub adminow, zeby tobie dali warna. albo dwa.
PRZYWOLUJE CIE DO PORZADKU PUBLICZNIE!
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:55 |
|
|
Administrator |
|
|
za to ja dostaje warny bez powodu ;(
|
|
bubinator
|
Tytuł: Napisane: 11 lutego 2006, 23:56 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
btw. no ja tak samo, redboy daje mi bez powodu, tak jak mnie jeździł na ircu a jak sie wkurwiłem to mnie zbanował.
|
|
Lazlow
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 00:07 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, 22:09 Posty: 700 Lokalizacja: Lublin
|
NARESZCIE!!! Ktoś poruszył temat muzyki! To jedyna rzecz, w której mogę sie wykazać. Pozwólcie, że najpierw poopowiadam, a jutro tylko zamieszczę posta z linkami. 3 lata temu założyłem zespół i tak od tamtej pory gramy: gitara/wokal, gitara,bass,perkusja, a na perkusji ja. Razem z wokalista i zarazem gitarzysta komponujemy, a gramy szeroko pojety heavy metal, ale mowimy tak tylko dlatego, że poprostu nie umiemy określić tego co gramy. Zawsze robimy tak, że jak coś wymyślimy zapisujemy to w programie GuitarPro 5 do tabulatur, może znacie. A że nie dysponuję nagraniami na żywo (chociaż koncertujemy), przekonwertuję midi do wave, a wave do mp3 i wtedy zamieszczę wam link. ZAZNACZAM: wszystko co usłyszycie, a przede wszystkim solówki (pojebane), jest skomponowane przez nas i gramy to tak samo w rzeczywistości. Także nie myślcie sobie, że w programie jest pięknie, a na próbach każdy gra w innym tępie. gdyby tak było, nie gralibyśmy do tej pory. Jedic, pamiętam jak zaczynaliśmy właśnie od mastera i nirvany, ale jej nie lubimy bo jest naszym zdaniem prostacka i dla nas mało ambitna, a szczególnie Smells. Teraz gramy Death (zespół) i dzięki Ci wielkie za ten temat R5PCT. A co do robienia muzyki w programach to też jest dobre, bo żeby nie wiem co, żeby zrobić kawał dobrej muzy, trzeba mieć wyczucie rytmu i ten zmysł, który mamy z Jedicem XD(nieskromny Joke). "Muzyka jakakolwiek jest, jest jedna i jest piękna." Wszystkich, którzy chcieliby pogadać o muzyce i nie tylko zapraszam na GG.
Ostatnio edytowano 12 lutego 2006, 00:15 przez Lazlow, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 00:11 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 27 czerwca 2004, 23:52 Posty: 1733 Lokalizacja: Krobia
|
a zeby nie bylo offtopicu: pochwale sie, ze swego czasu dosc duzo gralem na trabce. nawet umialem na niej zagrac troche piosenek. niestety czasy sie zmienily, trabka gdzies zniknela itd...
cos tam umiem zagrac na gitarze (pare prostych kawalkow np. 'Tata Dilera' albo 'Seven Nation Army' tudziez 'Smells Like Teen Spirit').
niedawno w Poznaniu kupilem harmonijke ustna (lolol) i cos tam sie nibyucze na niej grac.
|
|
Clover_92
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 01:20 |
|
|
Warning 1/3 |
|
Dołączył(a): 28 stycznia 2006, 11:47 Posty: 130 Lokalizacja: z Biedronki (Czerwionka)
|
http://www.bulbulators.com > News > Pobierz klip - 10 powodow
To dopiero jest zespół
_________________ ..mini delicje złap ten rytm...
|
|
Góra |
|
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 09:11 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
Cytuj: a na takiej gitarce jak ty masz master to dopiero mozna sobie paluchy pozdzierac....
Jak się gra klasycznie, to nie. : P Wolę zresztą gitary klasyczne, może to wina brzmienia, a może tego, że dla mnie elektryczna dobrze brzmi tylko z perkusją...? Tak po prostu odczuwam. : D Ale kawałek Jedica fajnie zagrany, rispekt! ^^
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 10:19 |
|
|
Administrator |
|
|
No to po kolei
@ lazlow - miło mi słyszeć, że jakaś moja idea jest poparta przez kogos i spotyka się z uznaniem. Co do grania Nirvany, nie uważam, że jest to muzyka prostacka - utwory są skomponowane owszem bradzo prosto, ale całe kompozycje są moim zdaniem genialne. Z grania Nirvany wyrosłem jakies 3 lata temu, mam do niej sentyment - na początek jest świetna. jakbyś mógł to prześlij mi albo daj tutaj linka do jakichs tabulatur swojego zespolu - ciekaw jestem jak to wam wychodzi. aha - moim zdaniem wcale w muzyce nie trzeba sie określać i mówić : ŁOOOOJ JA GRAM ROCKA I NIE GRAM JUSZ METALU BO METAL MNIĘ OGRANICZA. ograniczeni mozemybyc chyba tylko przez siebie, bo w graniu nikt nam nic nie narzuca :]
@enjoi - zagraj cos kiedys na trąbce i nagraj ^^
@master - ja tam lubie gitary i klasyczne i akustyczne i elektryczne - wszystkie maja swoje brzemie, dla ktorego wlasnie na nich gram. dzieki
|
|
Lazlow
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 15:58 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, 22:09 Posty: 700 Lokalizacja: Lublin
|
Zamieszczam link do naszego pierwszego utworu "Awaken From Dream", ponieważ nie wiem czemu, ale coś sie mi zjebało i nie mogę przekonwertować innych kawałków, a ten miałem już zrobiopny wcześniej, inaczej zamieściłbym najnowszy, ale może już nie długo. Nieźle zagrałeś tego Mastera, Jedic, ale jeśli mogę coś doradzić, to pilnuj dźwięków, ponieważ pomijasz niektóre dźwięki i je tłumisz, przez co ich nie słychać i są luki.
http://rapidshare.de/files/13101521/1._ ... m.mp3.html
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 16:28 |
|
|
Administrator |
|
|
lazlow, heh nagrywałem to wlasciwe solo chyba ok,. 30 razy i mi sie strasznie lapy trzesly dlatego tak wyszlo, poza tym zmeczony jakis bylem, nagram to jeszcze raz kiedy indziej . poza tym to bylo takie na próbe. juz niedlugo umieszcze intro do "One" :]
co do utworu to całkiem fajny, zastanawiam się jakby brzmiał zagrany o pół tonu niżej. szkoda, że midi bo melodia fajna.
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 12 lutego 2006, 16:52 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
No wiec..... w temacie elektryków to ja jestem dosc zielony. ale cały czqas sie ucze. sprzęt też nie ten. jesli zaś chodzi o klasyka.....
Ujme to tak - przede mna lezy piękna, lutownicza gitarka za grubą mamonę i nie wielu w moim wieku (przynajmniej w slupsku ) potrafi ją dobrze wykorzystać.*
Warto sie czasem pochwalic
po formacie powrzucam tez kawalki z klasyka, don't worry
PS. 300 post ^_^ swietujmy !
Góra |
|
|