Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
47
|
Tytuł: Tworzenie screena Napisane: 5 grudnia 2005, 21:07 |
|
|
newbie |
|
Chciałbym zapytać jak wy robicie screeny na RSC? Po pierwsze: Fraps czy print screen ?
Po drugie: screeny są dziełem przypadku, podczas gry szybko cykacie, czy planujecie, : zrobie takiego, a takiego screena i staracie się go zrobić?
Pewnym rozwiązaniem jest Replay, ale jak w SA usunąć napis Replay w rogu ekranu?
|
|
Góra |
|
|
lothronik
|
Tytuł: :d Napisane: 5 grudnia 2005, 21:12 |
|
|
Ray Machowski |
|
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
Eee... Wiesz, dobrzy screenmakerzy nie zdradzają raczej swoich technik. :] Zresztą po co zakładać takiego tematy jak wystarczy się po RSC 'przelecieć' (xD) - jedni mają statyczne (Lepper sk@rt'a lub widokówy Casati'ego ;D) a inni z akcji robione przypadkowo i z ripleja. o/ Co tu dużo gadać, się gra się ma. xD
A napis można usunąć progzem do edytowania napisów w SA, tylko nie pamietam nazwy - pomózcie cyferce. ^^
Ostatnio edytowano 5 grudnia 2005, 21:13 przez lothronik, łącznie edytowano 2 razy
|
|
Góra |
|
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:12 |
|
|
Kenji Kasen |
|
Hmmm, ja screeny robie i print screenem i frapsem, fraps jest o wiele prostszy, poniewaz mozesz zrobic jakas rozrobe i caly czas naciskac klawisz odpowiadajacy za robienie screena i prawie zawsze cos ciekawego ci wyjdzie, w Sa nigdy nie robilem z replaya, poniewaz mozna wylaczyc hudy i robic normalne w trakcie gry.
A co do przemyslenia screenow, to prawie zawsze sa dzielem przypadku, a jak juz mam cos obmyslone, to nigdy mi nie wyjdzie ;o...
_________________ mailto:[email protected]
|
|
Góra |
|
|
mdf
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:19 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 23 kwietnia 2005, 16:17 Posty: 1189 Lokalizacja: Małyty k. Olsztyna
|
|
Góra |
|
|
Knoxville_
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:21 |
|
|
sup money? |
Dołączył(a): 29 kwietnia 2005, 22:28 Posty: 326 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
hmm ja zas szota planuje co chce zrobic potem czekam na odpowiedni moemnt i... (pewnie powecie newbie) Prt Scr. Oldskul eatz fraps. Moim zdaniem szoty z przypadku sa bez wyrazu i tyle.. Tak samo robione frapsem ale to moje zdanie nie musicie sie z nim zgadzac
|
|
Góra |
|
|
kudlacz_pl
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:33 |
|
|
_elita forum |
|
Dołączył(a): 6 sierpnia 2005, 12:23 Posty: 319 Lokalizacja: Sosnowiec
|
1. Dobry pomysł
2. Realizacja
a. PrintScrn do painta
3. Chwalenie się na sradulcu
Oczywiście też przypadkiem niektóre screeny wychodzą
|
|
Góra |
|
|
47
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:50 |
|
|
newbie |
|
Powie ktoś jak się nazywa ten program do usuwania napisu Replay? (gdyby ktoś dał link, byłbym wdzięczny) oraz czy można używać camera hacków? A jeżeli tak to jego nazwę (bo na hasło sakamhack wujek google nie odpowiada) lub link?
_________________ Sęs mientowy jest ważny! Firefox rlz!
|
|
Góra |
|
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 21:50 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
Jak fotograf... jeździsz i cykasz co fajniejsze. To co przyjdzie Ci do głowy. Potem publikujesz to co się nadaje. CamHack to jak czitowanie, więc sam musisz zdecydować czy chcesz tracić zabawę aby uciekać się po łatwiznę. Przez większość użytkowników nie jest on mile widziany, ale osobiście nie mam nic przeciw nowym technikom. Ale, no tak... znów zapomniałem że nie robię scrn. ;p
btw. tematy o RSC zamieszczać proszę w podforum RSC.
|
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 5 grudnia 2005, 23:05 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
a ja jak cykam xD (co mi sie zdarza) to albo napieprzam we frapsie i mam potem katalog 500mb (pieprzone bmp :X) albo moj CJ bierze aparat w lape i biega sobie po san andreas szukajac ciekawej miejscowki
potem cyk i sie zapisuje samo...tych fotek nikomu nie pokazuje bo po co ?
do tego jeszcze sposob na cyfrowke jesli chodzi o screeny z gta:lcs...
|
|
DJGarfield
|
Tytuł: Napisane: 10 grudnia 2005, 19:07 |
|
|
nowość na forum! x) |
|
Jak kurde zrobic zeby screen mial wymagany rozmiar, a nie 3 razy większy. Bo jak robie i sprawdzam rozmiar to mi wychodzi ze ma 260 kb . Co zrobić
|
|
Góra |
|
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 10 grudnia 2005, 20:03 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
Jak nie chcesz tracić zbytnio na jakości to użyj jakiegoś programu graficznego np. PS, albo PSP.
|
|
~S~
|
Tytuł: Napisane: 8 stycznia 2006, 12:39 |
|
|
Warning 1/3 |
|
|
Góra |
|
|
Deedi
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 13:29 |
|
|
Ray Machowski |
|
Dołączył(a): 12 czerwca 2005, 15:49 Posty: 358 Lokalizacja: z planety Teletubisiów :O
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|