Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lazlow
|
Tytuł: "Demon Prędkości" Napisane: 7 lipca 2006, 17:35 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, 22:09 Posty: 700 Lokalizacja: Lublin
|
To niestety znowu ja, rzecz tym razem dotyczy czegoś poważniejszego niż pora i innych artykułów z warzywniaka. Chodzi o ostatnio dodanego do DownLoadu Fiata 126p. Otóż zainstalowałem go, zrobiłem "Rebuild Archive". Odpaliłem grę i mój save nie chce mi się załadować. Pasek postępu dochodzi do połowy i się zatrzymuje, a muzyka w tle leci w kółko. Wcześniej oczywiście zrobiłem backup. Tak więc instaluję orginalne pliki, dajel "Rebuild Archive". Odpalam grę i jest to samo. SanAndreas mam orginalne, a gra jest czysta, nie mam nawet zainstalowanego ani jednego samochodu. Dodam jeszcze, że z Nową Grą jest to samo. Co to może być?
Dla niedowiarków: http://img165.imageshack.us/img165/3653/obraz0046iv.jpg http://img165.imageshack.us/img165/3695/obraz0037xo.jpg
|
|
.Kazek
|
Tytuł: Napisane: 7 lipca 2006, 18:29 |
|
|
wkraczający |
|
|
1 Wyczyść rejestr
2 Wywal SA
3 Zrób kopie i usun gta sa user files w moich dokumentach
4 usun "resztki" po wywalonym gta tzn. Folder
5 zainstaluj gta , powinno byc ok jak nie to nie wiem
|
|
Góra |
|
|
monteiro
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 14:58 |
|
|
newbie |
|
Dołączył(a): 23 grudnia 2006, 01:27 Posty: 21 Lokalizacja: 19°03' E 52°39' N
|
Dodaje/podmieniam wozy od GTA3 i nigdy nie robiłem przebudowy archiwum, tylko raz, przez przypadek wykonałem tą operację i GTA nadawało się tylko do reinstalacji.
Nigdy nie rób z plikiem gta3.img czegoś takiego jak rebuild archive - chyba że lubisz instalowac grę od nowa.
Po dodaniu modelu i tekstury, po prostu zamykasz program IMG tool i koniec - uruchamiasz San Andreas i wszystko działa
Dla mnie uszkodzenie gta3.img to katastrofa, dodaje każdy wóz który mi się spodoba, więc zawsze gdy dodam kilka nowych, nagrywam gta3.img / handling.cfg i vehicles.ide na DVD-RW , nawet jeśli ponownie zainstaluje grę - zamieniam te pliki, dzięki temu nie musze godzinami szukać i dodawać nowych wozów
|
|
Góra |
|
|
Luigi
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 16:56 |
|
|
Czlowiek bez zycia '07 |
|
Dołączył(a): 1 czerwca 2005, 11:48 Posty: 1024 Lokalizacja: Gdynia
|
lazloow, zapewne edytowales rowniez pliki takie jak hanfling, vechicle itp. i mozliwe ze zrobiles cos tam zle... poniewaz od modelu gra nie moze sie zawieszac wiem bo mam w tym doswiadczenie :] a wiec musisz skombinowac te pliczki. a i od rebuild archiwe nie ma prawa nic się popsuć, ja go nie robię,, ale kiedyś zrobilem i wszystko działało.
_________________ Tak, jestem żulem i piję tanie winko.
|
|
Góra |
|
|
monteiro
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 18:00 |
|
|
newbie |
|
|
luigi napisał(a): poniewaz od modelu gra nie moze sie zawieszac
I tu się mylisz - są takie wozy, których dodanie (dff i txd) powoduje jeden wielki błąd, zazwyczaj przyczyną jest niezgodność z danymi w pliku vehicles.ide - dlatego zawsze gdy w "readme" jest linijka danych do vehicles.ide - należy ją wkleić (używając zwykłego notatnika)
Może mi ktoś wyjaśnić jaki sens ma robienie przebudowy archiwum ? wielkość pliku się nie zmienia, kolejność siatek/tekstur też, więc po co to robić ? Można przy tym jedynie uszkodzić plik - jeśli przy przebudowie zabrakinie miejsca na dysku, wystąpi jakiś błąd zapisu albo program się zawiesi
Ostatnio edytowano 13 stycznia 2007, 18:17 przez monteiro, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 18:03 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 28 września 2005, 19:24 Posty: 640 Lokalizacja: Warszawa
|
idioci, nie wznawiajcie tematów :XXXXX
|
|
Luigi
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 18:26 |
|
|
Czlowiek bez zycia '07 |
|
Dołączył(a): 1 czerwca 2005, 11:48 Posty: 1024 Lokalizacja: Gdynia
|
lol, dopiero teraz zobaczylem że ktoś wznowił nie patrzyłem wczesniej na date pierwszych postów ale wpadka...
_________________ Tak, jestem żulem i piję tanie winko.
|
|
Góra |
|
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 18:27 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 28 września 2005, 19:24 Posty: 640 Lokalizacja: Warszawa
|
no i to jaka
straszne
|
|
monteiro
|
Tytuł: Napisane: 13 stycznia 2007, 23:09 |
|
|
newbie |
|
|
post był zaraz pod najnowszymi na 1 stronie, dałbym głowe że to był nowy temat - moderator powinien zamykać to co już nieaktualne, no cóż, bywa i tak
|
|
Góra |
|
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 14 stycznia 2007, 15:21 |
|
|
Administrator |
|