Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Black Mage
|
Tytuł: Bardzo poważny problem z płytką VC Napisane: 15 listopada 2004, 14:07 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 28 sierpnia 2004, 14:58 Posty: 663 Lokalizacja: #gtareview
|
Mam dość poważny problem z płytą GTA VC. Problem polega na tym że wczoraj wieczorem grając w VC płytka rozwaliła mi sie w nagrywarce DVD i go dość poważnie ją uszkodziła. Czy moge żądać od wydawcy zwrotu kosztów za DVD i nową płytke GTA ??
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 14:10 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 19 kwietnia 2004, 22:31 Posty: 1250 Lokalizacja: Rzeszów
|
myśle że jesli to wina dvd to możesz rościć o odszkodowanie
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 14:24 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
No mam nadzieje że moge coś dostać bo nie mam zamiaru wydawać kolejnych 400 zł na nową nagrywarke
|
|
tha blazer
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 17:20 |
|
|
Joey Leone |
|
Dołączył(a): 1 listopada 2004, 22:24 Posty: 240 Lokalizacja: Long Beach
|
nową płytkę VC możesz dostać, bo poprostu dostałes wadliwą, co do napędu jeśli był na gewarancji powinni go naprawić, wymienić jest trudniej wiem coś o tym, oczywiście jeśli gra była piracka to zapomnij o wymianie czy naprawie napędu
_________________ Dogg Pound Gangstaz
Fanów SNOOP DOGGA zapraszam na: snoopdogg.xt.pl | snoopdoggydogg.fora.pl
|
|
Góra |
|
|
Divx
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 17:32 |
|
|
Nameless Guy |
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 17:43 Posty: 877 Lokalizacja: Gryfice
|
myśle że o nową płyte możesz sie ubiegać i ja chyba dostaniesz. Ale nie licz ze ci to na gwarancje wezmą (dvd) producent płyty tez watpie czy ci da na dvd...
|
|
Góra |
|
|
MdK
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 18:16 |
|
|
Moderator |
Dołączył(a): 30 sierpnia 2004, 20:47 Posty: 562 Lokalizacja: mafiapage.com
|
Divx napisał(a): myśle że o nową płyte możesz sie ubiegać i ja chyba dostaniesz. Ale nie licz ze ci to na gwarancje wezmą (dvd) producent płyty tez watpie czy ci da na dvd...
Płyte ci Cenega na pewno da nową, chyba że miałeś pirata Co do DVD to moim zdaniem powinni Ci go uznać i wymienić, ejśli amsz tylko gwarancję
_________________ [czytać eMdiKej]
|
|
Góra |
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 18:59 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Ludzie czytajcie troszke ze zrozumieniem... przecież wyraźnie pisze czy moge żądać od wydawcy zwrotu kasy za DVD i nową płytke. Przecież bym nie chciał od wydawcy kasy za pirata, to chyba logiczne, nie ?? Gwarancje jeszcze mam
|
|
Divx
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 19:06 |
|
|
Nameless Guy |
|
To czego to jest wina trzeba ustalić płyty czy dvd? Bo jak wina płyty to gwarancja ci nic nie pomoże. A jak wina nagrywary to płyty ci cenega nie da! Tylko mogą naprawić nagryware. Tego i tego za darmo nie bedziesz miał. Bedziesz miał tylko to co zawiniło, a w takiej sytuacji jak nie wiesz to najprawdopodobniej nic nie dostaniesz, bo cenega powie ze wina nagrywary, a ci od nagrywary ze to wina płyty. Właśnie widzisz, ze jak nie masz pewności czego to wina to zamyka sie sprawa a ty bedziesz musiał kupić to ito.
|
|
Góra |
|
|
cichy
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 21:02 |
|
|
8 Ball |
|
Dołączył(a): 18 sierpnia 2004, 20:46 Posty: 75 Lokalizacja: Czerwieńsk
|
W tym wypadku jest to wina plyty naped nie ma nic do tego....plyta byla fabrycznie uszkodzona i juz to tylko kwestia czasu kiedy wybuchnie...i zgodze sie z poprzednikami...nie dostaniesz i tego i tego...a w tym wypadku to Ci tylko plytke wmienia a na naprawe na gwarancji nie licz...jezeli chcesz cokolwiek dostac bez dodatkowych kosztow to upieralbym sie przy tym ze plytka byla uszkodzona...
_________________ NIGHTWISH...NIGHTWISH...NIGHTWISH...
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 21:50 |
|
|
Administrator |
|
|
ja bym to inaczej rozegrał i dostał bym to i to
mianowicie do serwisu poszedł bym z ryjem że ta nagrywarka jest do dupu i niszczy płyty chce kurwa nową skutkuje bo ja to przeżyłem a do cenegi bym poszedł że mi dali wadliwą płytę i wybuchła w cd romie proste!
|
|
Divx
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 22:19 |
|
|
Nameless Guy |
|
Co Wy myślicie że jak z ryjem pójdzie się do sprzedawcy to odrazu da nowy sprzęt? Ja przynajmiej sie z czyms takim niespotkałem... Może i tak jest, ale ja w takim świecie nie żyje. Bo jakby tak było to np. bym miał nagryware i była by już troche dobita to pozoruje wybuch płyty i mam nową! A płyta mogła mi sie porysował i sobie ja połamałem i powiem ze pekła w dvd i maja mi dac nowa? Mi to sie zdaje troche dziwne, bo nikt kasy bez walki nie oddaje, a kasa sa nagrywary i płyty... Więc możesz próbować, ale moim zdaniem nie dadza ci tego i tego...
|
|
Góra |
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 22:25 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
taa tylko że jak ta płytka pierdykła to tam w dvd w środku sie połamało coś i widać przecież ślady że płyta jednak wybuchła w środku a nie ja ją połamałem i ją tam wpchałem
|
|
Divx
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 22:30 |
|
|
Nameless Guy |
|
No to idz do sklepu gdzie kupiłeś dvd i im nawtykaj ile tylko się da... Ale i tak wyślą to do producenta i on stwierdzi czy to wina dvd czy płyty. Bo nagrywara jest droga i jej tak sobie ci nie dadza. A jak stwierdza ze płyta to nie dadza ci za dvd. Wtedy tylko licz na cenege. Moim zdaniem dostaniesz za to co zawiniło, bo raczej nie dadza ci odszkodowania za straty, ale może....chodz watpie troche.....
|
|
Góra |
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 22:32 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
Dołączył(a): 29 sierpnia 2004, 19:35 Posty: 161 Lokalizacja: jesteś ?
|
Czytam te wasze posty i jeden mówi że to a drugi to. Chciałem to samo co pax powiedzieć. Okancić obu i wyjśc na swoim a nie dochodzić co zepsuło. Idziesz tam i mówisz kurwa kutafony co zapychacie starych swoich i sie na nich spuszczacie wasza jebnięta nagrywara jebie mi moje płyty i jestem 200 zł w plecy (pokazujesz płyte) więc mi tu kurwa wymieniajcie zasrańce...
TERAz idziesz to cenegi i to samo tylko na odwrót :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
|
|
Góra |
|
|
MdK
|
Tytuł: Napisane: 15 listopada 2004, 22:49 |
|
|
Moderator |
|
Bardzo fajny sposób Pax. Może warto z niego skorzystać Black Jak jż pójdziesz z DVD to szybko powiedz nam co ci powiedzieli.
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 01:02 |
|
|
Administrator |
|
|
no wystarczy być tylko przekonującym bo jak wyczują leszcza to ci najwyżej chuja wymienią
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 16:10 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Mój ojciec dzwonił to cenegi w tej sprawie i mu powiedzieli że ma wysłać wszystko co zostało z DVD i z płytki a oni to sprawdzą i jeśli to płytka była wadliwa i przez nią sie rozwaliło to DVD to moge liczyć na zwrot kasy za niego
|
|
MdK
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 16:19 |
|
|
Moderator |
|
__Black_Mage__ napisał(a): Mój ojciec dzwonił to cenegi w tej sprawie i mu powiedzieli że ma wysłać wszystko co zostało z DVD i z płytki a oni to sprawdzą i jeśli to płytka była wadliwa i przez nią sie rozwaliło to DVD to moge liczyć na zwrot kasy za niego
Hehe i jednak Cenega jest w porządku
|
|
Góra |
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 16:47 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Cytuj: Nie mów cho póki nie podskoczysz... Tylko że oni mogą stwierdzić że to była wada DVD i przez niego poszła ta płytka to będe miał gówno nie kase Wszystko się okaże za jakiś tydzień
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 22:23 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
Potrzymają to przez tydzień i powiedzą że wina DVD. Najlepiej sprawdzićwkładając jakąś kartke w jakieś pozycji i jakimś miejscu i potem jak oddadzą i nie dadzą kasy to rozkręć i sprawdz czy papier jest w innej pozycji czy w ogóle go nie ma. Jak jest nieruszony to nie sprawdzali wcale. Ja bym tak zrobił
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 16 listopada 2004, 22:36 |
|
|
Administrator |
|
|
szprytne
|
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 15:53 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
Zrobiłem tak jak napisałeś, włożyłem tam karteczke zkręciłem DVD i potrząsnołem nim żeby sprawdzić czy sie nie poruszy ta kartka sama. Dzisiaj mój ojciec paczke już wysłał. Teraz pozostało czekać
|
|
Colt
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 16:16 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
|
No i zobaczymy prawde o cenedze No właśnie to jest ważne żeby karta sie nei poruszała by potrząsaniu
Dobrze zrobiłeś
|
|
Góra |
|
|
MdK
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 17:24 |
|
|
Moderator |
|
Bardzo sprytny pomysł Zobaczymy jaka Cenega jest naprawdę Tylko, żeby się niedoczepili, że przez tą kartkę DVD poszło
|
|
Góra |
|
|
Barbara Blade
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2004, 17:42 |
|
|
newbie |
|
Dołączył(a): 22 października 2004, 21:22 Posty: 18 Lokalizacja: ChEłM cItY
|
Colt Miałam coś podobnego napisać to sie nazywa dobre podejście do sprawy
|
|
Góra |
|
|
Pax21
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2004, 00:07 |
|
|
Administrator |
|
|
Tak tylko wsumie jast taka mała cicha zasada jeśli ty jestes chujem i sprawdzasz kogoś bo mu nie ufasz to ten drugi tez ma cie w dupie taka mała dygresja
|
|
Divx
|
Tytuł: Napisane: 26 listopada 2004, 16:56 |
|
|
Nameless Guy |
|
O to jeszcze 50zł zarobiłeś! Jednak cenega taka zła nie jest....
|
|
Góra |
|
|
MdK
|
Tytuł: Napisane: 26 listopada 2004, 17:09 |
|
|
Moderator |
|
No i kto miał rację Mówiłem, że Cenega jest w porządku Cieszę się, że ci uznali wadę i dostaniesz kasę.
|
|
Góra |
|
|