GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 23 listopada 2024, 15:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Błąd podczas instalowania...
PostNapisane: 25 kwietnia 2004, 22:19 
Administrator

Mam taką jedną uwagę dla osób które podczas instalowania Vice City napotkały n abłąd o jakimś pliku chyba "Italian...(coś tam coś)"...
Mianowicie czasem tak się może zdażyć kilka razy pod rząd, ale nie oznacza to iż płyta jest uszkodzona, lecz trzeba próbować kilkakrotnie... mi się po tym błędzie udało ponownie zainstalować za 4 razem...
Także nie ma się co wściekać, gdy dany błąd nas nawiedzi...

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2004, 13:01 
nowość na forum! x)

Witam jeżeli chodzi o błędy to ja mam także jeden. Nie wiem czy o taki sam chodzi który Ty masz ale chyba nie.
Jak tylko włoże CD instalacyjna GTA VC no to odpala się setup, tzn próbuje się odpalić ale jak tylko się załatuje no to błąd wylatuje "error code: -6002" jeszcze jest dopisek że może być przyczyna jakiś program i żeby je powyłączać. No to jako technik informatyk wyłączyłem co się tylko dało i nadal to samo. Nie mam pojęcia co jest tymbardziej że jakiś dłuższy czas temu grałem i ładnie chodziło.
Przeglądałem inne fora także aby uzyskać odpowiedź na to pytanie i też nikt nie wie o co chodzi, a też mieli podobny problem do mojego.
Dodam że pracuje na Win XP Pro z all update i SP1. GTA III instaluje się bez problemu ale GTA VC nie idzie :(. Dodam jeszcze że sprawdzałem to na 2ch komputerach z Win XP Pro all update SP1. Jeszcze mogę dodać iż Windows jak i obie częśći GTA są legalne więc nie może być tu mowy o tym że może jakiś crack coś popierniczył albo coś.
Dziwi mnie to że nie chce działać tymbardziej że kiedyś grałem i to tez na Win XP i chciałem sobie znowu pograć. Możliwe że jakieś updaty ze strony microsyfu coś popierniczyły :|. No i właśnie szukam jakiejś porady na to. Może jakaś poprawka do instalatora jest albo co :|. Nie mogłem nic znaleźć. Liczę na Waszą pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2004, 15:03 
Administrator

Moim zdaniem są 3 przyczyny tego problemu:

I. - złe sterowniki
II. - zwykły wirus, który dopisuje się do aplikacji, lub pamięci
III. - włączony podczas instalacji pragram antywirusowy

Inne możliwości mogą już być zupełnie przypadkowe, jak porysowana płyta... Ale jest na to tylko jeden sposób!! Format dysku!! W innym przypadku, mogło nawalić coś z hardware... ale najpierw zrób formatowanie dysku i zobacz czy wszystko jest OK... nie instaluj rzadnych sterowników prucz tych co miałeś dołanczane przy zakupie komputera!!
Jeśli problem dalej się powtórzy, to przetestój płytkę z grą u innej osoby... nie ma innego wyjścia...

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2004, 16:48 
_elita

Grafit66 napisał(a):
Moim zdaniem są 3 przyczyny tego problemu:

I. - złe sterowniki
II. - zwykły wirus, który dopisuje się do aplikacji, lub pamięci
III. - włączony podczas instalacji pragram antywirusowy

IV. - Piracka płyta... :P

<RedBoy> tylko wyrucham te posty xE

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2004, 18:00 
Administrator

djmab napisał(a):
Jeszcze mogę dodać iż Windows jak i obie częśći GTA są legalne więc nie może być tu mowy o tym że może jakiś crack coś popierniczył albo coś.

No raczej nie MaXko - to coś innego... Grafit ma chyba racje - spr sformatowac dysk, lub przywrócić system do poprzedniej konfiguracji...

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2004, 22:48 
nowość na forum! x)

Hmm z tym formatem to też przechodziłem. Problem polega na tym (tak mi się wydaje) że na czystym systemie jest ok, ze sterownikami wszystkimi też, ale w momencie jak zainstaluje update ze strony microsoftu no to się gra wywala :| (sprawdzałem na 2ch kompach). Dlatego też sie zastanawiałem czy może wyszedł jakiś patch czy jak :|. No cóż dzięki za to że staraliście się mi pomóc :). Niestety jak mam wybierac między GTA i windą bez updatów żeby była dziurawa jak sito (a w momencie gdy jest stałe łącze to nie jest to mile widziane) a w miare bezpieczną (choc tylko z pozoru <lol>) windą bez GTA CV no to wybieram to 2gie :]. Pokombinuje jeszcze i się zobaczy :).

A odnośnie:
MaXko napisał(a):
IV. - Piracka płyta... :P

to jakbym miał pirata (bo też takowe mam jak wielu ale gry które uważam za dobre to zawsze uzbieram na oryginała dla samej satysfakcji) to bym to podkreślił i pytał o jakiegoś cracka a nie ośmieszałbym się mówiąc że mam oryginał i nie wiem o co chodzi :]

Pozdrawiam i przy okazji zapraszam (sorry za spam :P ale skoro wy mi chcieliście pomóc to ja wam umile czas muzyką) na http://www.radiosfera.pl

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2004, 08:24 
Administrator

Jeszcze polecam na przyszłość nie instalować samego Servis Packa. Wszystko, co można zainstlować ze strony http://v4.windowsupdate.microsoft.com/pl/default.asp mam, ale SP1 sobie darowałem - jest tam możliwość wyboru. Czy Ty jesteś ten MaB? http://www.dvt.prv.pl/??

Pozdrowiam.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2004, 12:12 
nowość na forum! x)

Hmm bez SP1 to też sito z windy :] Jakoś podarze sobie :] będe walczył z tym :D aż się uda.
PS
banan napisał(a):
Ty jesteś ten MaB? http://www.dvt.prv.pl/??...

Tak ten MaB.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2004, 11:27 
8 Ball

Mi się taki bład nigdy nie pokazał, ale za to gra zawsze sie wiesze kiedy wchodze do Królowej Tax'ówek (tej zebry) :(

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2004, 11:48 
Nameless Guy

A no robi sie tak znam kilka osób ktore tak maja moze to jest sprawa pirackich płyt vc. Jak sie wchodzi to gra staje.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2004, 11:54 
Moderator

Wcale nie wznowiliście starego tematu:P

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2004, 16:14 
Administrator

Ten temat był chyba zakończony jeszcze wiosną, a mamy połowę wakacji... : / Pff... ale kwas... :C
Close...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]