Jako że miałem przyjemność być w sobotę na otwarciu PGA i zajrzeć tu i tam, oraz pograć w to i owo ;P przeleję trochę informacji.
Bramy PGA otworzyły się planowo o 10:00 i tłumy zaczęły wchodzić na MTP (Międzynarodowe Targi Poznańskie przyp.). Tłumy były duże to też ruch z prędkością dwóch kroków na 3 minuty nie dziwił ;p. W końcu około 11 udało mi się wejść. Miła pani kasjerka skasowała bilet dwudniowy ;P, dała mi broszurkę i opaskę wejściową po czym z oznakowanym laptopem wtargnąłem na targi ;P. Na początku stoiska z grami figurkowymi (czy jakoś tak) ;P, szachy, piłkarzyki i stoiska prasowe. Pierwsze "growe" stoisko jakie napotkałem to twierdza headshot.pl i ludziki pogrywały sobie w starcraft'a czy coś (nie znam tego tematu ;p). Były rozmowy z graczami a na rzutniku było można widzieć jak idzie gra. Obok stoisko MSI ze sprzętem. Na paru komputerach był zapuszczony Unreal Tournament a obok podkręcano komputer chłodząc go ciekłym azotem (ile wyciągnęli, nie wiem). Dalej stoiska z X-Boxami. PES2009, Guitar Hero, HAWX chyba to tylko niektóre gry na stoiskach. Były tez sofy z ok 30 calowymi telewizorami na których była fifa09 i Gears of War 2. Po środku była scenka do chyba guitar hero ale śmiałków nie było ;P. Na wydzielanej części z ławeczkami na rzutniku pokazywano nowe gry. Ja miałem okazje ujrzeć nowego Need for Speed'a i muszę przyznać że dzięki głośnikom poczułem się jak w kinie
. Scenka wprowadzająca do pościgu była iście filmowa choć już sama rozgrywka już mniej mnie interesowała ;P (wole GT, PGR, FM). W klimatycznej jaskini Intela z siedzonkami wokoło jak w cyrku natomiast można było ujrzeć najlepszych graczy w Counter Strike'a. Ogólnie nie spodziewałem się wielkich fajerwerków i tak też było więc z zawodem z PGA nie wychodziłem ;p. Sorki za chaos ;p. Jakieś pytania??
Galeria