GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 24 listopada 2024, 22:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Grywalność - PS2 vs PC
PostNapisane: 17 stycznia 2005, 15:02 
wkraczający

Ostatnio miałem przyjemność pograć w San Andreas u kolegi na Play station 2,na padzie.Przyznam szczerze że, na PC gra sie o wiele lepiej.Wiem że, jestem przyzwyczajony do gry na myszcze i klawiaturze ale właściciel tego PS2 nie grał wcale lepiej ode mnie tzn.grał w stylu PS-a.Na padzie nie ma tej płynności ruchu co na myszcze,mam na myśli rozglądanie sie na wszystkie strony itp..Analog to nie to samo,można robić tylko sztywne ruchy.Najlepszym przykładem są gry FPP,na padzie nie ma sensu w nie grać,przypomina to granie kilka lat temu na PC bez myszki tylko kursorami.Tak samo ten system celowania w SA,dusisz guzik i ci sam namierza ofiare i wystarczy tylko strzelić.Na PC sam celujesz i to od twoich umiejetnąsci zalerzy czy trafiasz celnie w głowe czy wolisz strzelac w tłów.Grając w Vice City często celowałem w opony np.radiowozu albo przez szybe do kierowcy a,jak miałbym to zrobić padem ?urzywając analoga ? wątpie czy bym dał rade.W obronie PC dodam jeszcze różnice w graniu na monitorze a telewizorze.Nie ma to jak wysokiej rozdzielczości,jakosći obraz na monitorze.Jest jeszcze coś,nie wiem czy to wina tamtej konsoli ale często gra poprostu gubiła klatki.Pomine fakt że,Playstation czyta z płyty i to też może sie przyczyniać to problemów z grami.Na koniec dodam że, nie jestem jakimś wielkiim przeciwnikiem PS-a ale poprostu nie lubie jak ktoś mówi że PC umierają że,tylko konsole górą.Ja osobiście wole PC za jego możliwości a, jak bym miał PS-a kupił bym do niego myszke i klawiature :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2005, 15:52 
Moderator

Zależy kto jak na to patrzy, dla mnie po premierze konsol 3 generacji komputer jeśli chodzi o gry kompletnie upadnie, lub będą na niego same cieńkie konwersje. Już teraz takie firmy jak Valve wyrażają zainsteresowanie konsolami natomiast od paru ładnych lat nie widać tego zjawiska z drugiej strony. Jeśli chodzi o strzelanie na padzie to jak ktoś dobrze opanuje pada to nie ma to żadnego problemu, a wiadomo że jeśli ktoś grał całe życie na myszce to się po paru godzinach grania się nie przyzwyczai. A z tą rozdzielczością to jest tak że twórcy starają się powiększyć celowniki itp, aby były bardziej widoczne, nie stosuje się małych cyferek itp. Pozatym właśnie zasadniczą cechą która różni gry na PC od gier na PS2 to G.R.Y.W.A.L.N.O.Ś.Ć. Spróbojcie zagrać w takie MTX Mototrax na PS2 a potem zagrajcie na PC nawet na padzie (wiem bo ja tak robiłem) nie ma żadnego porównania. Sam nie mam obecnie żadnej konsoli bo mnie na nią nie stać a PS2 wdłg. mnie nie opłaca się już kupować więc czekam do piermiery PS3. Komputer powinien służyć do internetu, grafiki, filmów, muzyki itp. a konsola do czystego grania. Taki komputer nie kosztuje dużo, nie trzeba mieć dobrych kart graficznych ani innych bajerów. Dla mnie gry na PC są jakieś takie bezduszne, oczywiście są wyjątki.

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2005, 15:55 
Moderator

Konsole ssą

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2005, 17:04 
Joey Leone

Wiesz, ja ci powiem tak
Mam konsole, i mi sie o wiele lepiej gra na PS2 w San Andreas, niz np. Vice City na PC.
Ale powiem ci mój sekret: Gram od początku grudnia. Juz przeszedłem główny wątek faularny i sie przyzwyczaiłem

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2005, 17:15 
Joey Leone

ja grałem w SA na PS2 od Świąt do Sylwestra, nie gra się aż tak źle jak niektórzy mówią, ale gra z myszką jest o wiele wygodniejsza, zresztą mam już obiecane PS3 więc na następne GTA nie będe już tyle czekać :D

Fanów SNOOP DOGGA zapraszam na:
snoopdogg.xt.pl | snoopdoggydogg.fora.pl

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2005, 13:28 
Toni Cipriani

dla mnie nie ma roznicy naczym gram czy na pc czy na ps2 bo mam takie cos co sie wsadza tam gdzie mamy wejscie na joystick jedna strona jest dopasowana do pc a druga do pada i w vice city gralem na padzie

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2005, 13:36 
El Burro

mav napisał(a):
.Tak samo ten system celowania w SA,dusisz guzik i ci sam namierza ofiare i wystarczy tylko strzelić.Na PC sam celujesz i to od twoich umiejetnąsci zalerzy czy trafiasz celnie w głowe czy wolisz strzelac w tłów.

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! A grając na PC wciśnij "delete" . I? I pokaże się system namierzania!

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2005, 20:23 
wkraczający

klausa napisał(a):
mav napisał(a):
.Tak samo ten system celowania w SA,dusisz guzik i ci sam namierza ofiare i wystarczy tylko strzelić.Na PC sam celujesz i to od twoich umiejetnąsci zalerzy czy trafiasz celnie w głowe czy wolisz strzelac w tłów.

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! A grając na PC wciśnij "delete" . I? I pokaże się system namierzania!

i tak nie bede z niego korzystac bo jest bez sensu,po co mi to umiem grac i nie potrzebuje jakiegos autonamierzania a,to ze system namierzanie bedzie takze na pc jest w sumie logiczne i dlatego o tym nawet nie napisalem jesli grales np.w counter strike to wiesz co daje myszka i klawiatura wyobras sobie ze mial bys grac w CS na autonamierzaniu ! ale to by byla bzdura i raczej watpie ze mozna tak wycwiczyc sie na analogu,wystarczyl by zwykly pojedynek w sieci na grupie grajacej na padach i na myszcze analogowcy nie mieli by szans

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2005, 20:35 
El Burro

No, ale sam się zastanów jaki sens ma porównywanie multiplatformowych gier TPP do gier FPS? I to do CS'a? Pozatym GTA nigdy nie było i jest grą nastawioną na rozgrywkę on-line.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2005, 23:17 
wkraczający

klausa napisał(a):
No, ale sam się zastanów jaki sens ma porównywanie multiplatformowych gier TPP do gier FPS? I to do CS'a? Pozatym GTA nigdy nie było i jest grą nastawioną na rozgrywkę on-line.

moze ujme to inaczej autonamierzanie w gta na ps-a to tak jak bys mial nacisnac guzik i samochod sam by jechal w wyznaczone miejsce bez twojej pomocy odbieralo by to znaczna czesc zabawy prawda ? tak wlasnie jest z autonamierzaniem wciskasz tylko guzik namierza i strzal i zowu wciaskasz itd. i w dodatku gra tylko w jednej plaszczyznnie (no chyba ze sie bedziem rozgladac analogiem :? ) a w san andreas jest tyle pieknych widokow ze az trzeba sie rozgladac :)

na play station gry fpp nigdy nie byly przodujacymi pozycjami wlasnie ze wzgleu na pada a jest to moj ulubiony gatunek czym byl by half-life na padzie ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2005, 19:23 
Administrator

zawsze mozna dokupić mysz do pc i po bólu co do grania na tv wszystko zależy od tego jaki masz tv jak masz złom to raczej jasne że będzie do dupy ale jak masz dobre tv to nie bedzie problemu no ale grałem w gtaIII na ps2 tydzień temu i grało mi się kiepsko tu cie popieram ale niewyobrażam sobie naprzykład tekkena lub virtual fihitera na pc niewiem czy potrafiłbym zrobić na klawiszach takiego kombosa jak na padzie no i wnosek jest jest jeden najlepiej mieć pieca i konsole ;]

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2005, 19:45 
El Burro

mav napisał(a):
klausa napisał(a):

moze ujme to inaczej autonamierzanie w gta na ps-a to tak jak bys mial nacisnac guzik i samochod sam by jechal w wyznaczone miejsce bez twojej pomocy odbieralo by to znaczna czesc zabawy prawda ? tak wlasnie jest z autonamierzaniem wciskasz tylko guzik namierza i strzal i zowu wciaskasz itd. i w dodatku gra tylko w jednej plaszczyznnie (no chyba ze sie bedziem rozgladac analogiem :? ) a w san andreas jest tyle pieknych widokow ze az trzeba sie rozgladac :)

na play station gry fpp nigdy nie byly przodujacymi pozycjami wlasnie ze wzgleu na pada a jest to moj ulubiony gatunek czym byl by half-life na padzie ?

A umiesz kierować samochodem bez kierownicy tylko z myszką? No właśnie ...

Porównanie z myszką zupełnie przypadkowe.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2005, 11:07 
Joey Leone

w gta mozna jechać samochodem za pomoca myszki [może nie każdy wie :]

Fanów SNOOP DOGGA zapraszam na:
snoopdogg.xt.pl | snoopdoggydogg.fora.pl

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2005, 22:15 
El Burro

Mówiłem o prawdziwym wozie :kakashi:

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2005, 20:58 
Toni Cipriani

a on mówił o gta

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2005, 21:04 
El Burro

A ty piszesz w temacie sprzed miesiąca, i chyba chcesz przetestować nowy mod (Ostrzeżenia). Pozatym nie rozmawialiśmy stricte o GTA tylko o systemie namierzania i kierowania padem, tak? Generalnie chciałem mu uświadomić że bez tego systemu gra w GTA na PS* była by baaaaaaaaaaaardzo utrudniona.

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]