Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
damian.
|
Tytuł: Większe zmiany. Napisane: 7 marca 2006, 15:56 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
Rozmawiając ostatnio z falkiem doszliśmy do wniosku, że to forum to jest parodia poprostu. Chodzi konkretniej o liczbę działów. Jest ich 47! To sprawia, że forum jest całkowicie nieczytelne, a znalezienie interesującego nas tematu często graniczy z cudem. Zrobiłem więc mały plan działania i chcę, żebyście się wypowiedzieli na jego temat. Jakieś zmiany będą raczej napewno, a to (mam nadzieję) dopiero początek. Chcemy, żeby forum było czytelne i przyjazne, a nie takie jak teraz ^_^.
Pora na plan.
Cytuj: Plan działania: Wywalić: - Virtual Tuning (można to dawać w twórczości graficznej) - Manga Cars (jak wyżej) - Hardware&Software (imo właśnie po to istnieje Hyde Park. Jest to rozmowa o innych tematach niż główne założenie forum) - Motoryzacja (to samo) Zmienić: - Dostosować podforum o San Andreas do pozostałych części tj. Zostawić działy Misje i Poradniki. - To co wyżej tylko z LCS. - Wywalić Tricks & Tips z każdego podforum o GTA. Można o tym pisać w Poradnikach. - Wywalić Pojazdy z Twórczości, a Skiny przenieść do Edytowanie Gry. - Usunąć podforum San News, ponieważ nic się z tym nie dzieje, a swoje prace możecie pokazywać w dziale Pisarstwo.
Taka jest moja propozycja. Tak jak mówiłem, mam nadzieje, że to dopiero początek większych zmian ^_^
A właśnie, żeby nie wywołać paniki. Tematy zostaną przeniesione w odpowiednie miejsca więc wasza ukochana liczba postów nie spadnie znacznie :F
Ostatnio edytowano 7 marca 2006, 16:10 przez damian., łącznie edytowano 4 razy
|
|
Góra |
|
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 15:57 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
w sumie to tylko taka sciema, ze niby demokracja
i tak to wykonamy z damiankiem bo widac,ze niektorzy maja za duze ambicje i przez to,ze nie sa adminami na jakims forum o wszystkim, dorabiaja do forum o GTA mase dzialow niepotrzebnych i takich, ktore tu po prosty nie powinny sie znalezc. jakby nie patrzec powinno byc jak na gf. same rzeczy o gta i jedyny inny dzial to HYDEPARK wiec i tak z damianem wykazalismy duza tolerancje.
koniec z tym.
porzadki czas zaczac ^_^
|
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:02 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
wywalić działy "wersja na pecety" i "wersja na konsole", a tamtejsze tematy wywalic, ew. przenieść do działu Ogólnie o SA
z resztą wymienioną przez damiana zgadzam się w 100%
|
|
lajcik
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:40 |
|
|
8 Ball |
|
|
No i very good......po co tyle tych działów. Ja bym jeszcze wywalil te w ktorych jest bardzo mało topicow ...
POZDRO
_________________ .....bo najważniejsza jest rozpusta.....
|
|
Góra |
|
|
igor_
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:45 |
|
|
Warning 2/3 |
|
Dołączył(a): 22 listopada 2005, 19:29 Posty: 130 Lokalizacja: Poznań
|
Zgadzam się z przedmówcami. Sam chciałem kiedyś o tym napisać, ale nie miałem czasu, a potem zapomniałem.
Aha! Wielkie thx Falek za +1 punkta na stronie.
|
|
klawisz
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:47 |
|
|
_elita |
|
Dołączył(a): 18 września 2004, 21:04 Posty: 51 Lokalizacja: Sopot
|
Zamknąć na kilka tygodni Hyde Park. Zobaczycie jak aktywność forum zmaleje.
IMO nie powinno być tak, że Hyde Park jest największym działem na forum o GTA.
|
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:49 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 20 kwietnia 2005, 12:49 Posty: 549 Lokalizacja: Zgorzelec/Wrocław
|
chyba zartujesz, ja praktycznie tylko hyde park czytam
|
|
Jigga
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:52 |
|
|
Hate me now. |
|
Dołączył(a): 27 czerwca 2005, 17:36 Posty: 729 Lokalizacja: #pcp
|
xionc napisał(a): chyba zartujesz, ja praktycznie tylko hyde park czytam
to co powiedzial ten pan, teraz jak dodacie ten caly stuff do hp to juz w ogole nie bedzie aktywnosci w dzialach o gta xO
|
|
Cubus
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:56 |
|
|
Toni Cipriani |
|
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 22:05 Posty: 269 Lokalizacja: Katowice
|
Ja się zgadzam, niepotrzeba każdego działu osobno robić ...
_________________ ch*j nie umie zadnego fajnego podpisu znalezc
|
|
Góra |
|
|
Kubas
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 16:58 |
|
|
Joey Leone |
|
|
I tak się już prawie nic o gta nie mówi... Pomysł rewolucji- popieram.
|
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:16 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 27 czerwca 2004, 23:52 Posty: 1733 Lokalizacja: Krobia
|
Zamykajcie, robcie co chcecie.
Tylko zeby za pare miesiecy nie bylo placzu, ze w Hydeparku sam syf.
Zreszta potrzebny jest nowy skrypt forum - np. vBulletin. Zreszta banan cos tam skrobie (chyba). Mozna zrobic jak na GTAForums, ze na glownej stronie forum jest widok: sam napis 'Hyde Park'. Klikasz - a tam kilka nowych dzialow: Motoryzacja, Filmy&Muzyka, Hardware&Software itp.
ZMIENIAC SKRYPT! >:O
Wtedy na glownej stronie byloby widac z 10 glownych 'for' - a w nich juz mniejsze dzialy. W dzialach tematy. I duze menu dla latwej obslugi po prawej lub lewej strony, gdzie byloby wypisane czytelnie dzial po dziale (vide GTAF).
I nie narzekac, ze chcialbym przenosic tu rozwiazania z GTAForums, bo to naprawde dobrze wyglada. I jest porzadek.
|
|
klawisz
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:37 |
|
|
_elita |
|
|
Subfora są także w phpBB ...
|
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:40 |
|
|
Administrator |
|
|
klawisz napisał(a): Subfora są także w phpBB ...
W takim razie trzeba zainstalowac takiego haxa.
I poszerzyc to forum po bokach.
|
|
klawisz
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:42 |
|
|
_elita |
|
|
Nie potrzeba żadnego haxa. Poza tym, głupi jesteś, po co?
|
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:48 |
|
|
Administrator |
|
|
klawisz napisał(a): Nie potrzeba żadnego haxa. Poza tym, głupi jesteś, po co?
Przepraszam, ale jestem glupi dlatego, ze chcialbym, zeby to forum bylo szersze; czy jestem glupi dlatego ze chcialbym wygodniejsze subfora?
|
|
klawisz
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 17:50 |
|
|
_elita |
|
|
To i to, ale bardziej to pierwsze - większa szerokość forum. Dlaczego? A no dlatego, że 780 jest dostosowane do każdej roździelczości, wiadomo jak będzie forum wyglądało, wszystko masz w polu widzenia, jestem fajny, coś tam, pozdrowienia.
|
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 19:02 |
|
|
Administrator |
|
|
jak tak czytam to co panzer mowi a propos gtaforums to od razu przed oczami widze logo tego forum za kilka miesiecy
gtareview forum o wszystkim i o gta
malym druczkiem takim.
whuddeva
|
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 19:07 |
|
|
Administrator |
|
|
Nie wiem czemu tak płaczecie o syf w HP. Tyle czasu tam były wszystkie posty nie związane z GTA i jakoś się żyło. Poza tym trafią tam tematy tylko z 2 NIEPOTRZEBNYCH działów. Jak nie chcecie syfu to można zawsze te posty wywalić. :]
|
|
Wasyl-Pasyl
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 19:37 |
|
|
El Burro |
|
|
Mnie ten wasz pomysł pasuje...
Także pomysł z subforami mi odpowiada.
Najlepiej zmieńcie system na phpBB2 by Przemo 1.9, ma te wszystkie udogodnienia wbudowane...
|
|
Starter:D
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 19:45 |
|
|
Ray Machowski |
|
Czego wy chcecie od tego skryptu? Można zrobić update phpBB2 do nowszej wersji i bedzie git. Pozatym ktoś tam napisał że "nie płaczcie jak bedzie syf" i to jest po części prawda. Myśle że jak sie wywali te fora gdzie jest zerowa lub mała ilość postów a reszte zostawi to bedzie dobrze. Tak jak jest jest dobrze, heh widać ze wam sie nudzi bo kombinujecie ^__^.
Jak wam sie mój pomysł nie spodoba to róbcie co chcecie...
|
|
Góra |
|
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 19:54 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
ale likwidacja mangi i virtualu forum nie wyczyści, spryciarze ;P nic nie zmienią te dwa działy, które założyliśmy z bananem dosłownie z pierwszymi postami na tym forum, to doczepianie się do czegoś co pojedyncze jednostki nie interesuje, twórczość ma zostać w stanie obecnym to tradycja, nie była prowadzona przez lata aby decyzje zapadały od osób które mają ten typ grafy w dziurce (bez złośliwości), pojazdy i skiny tym bardziej. Czas to zrozumieć.
motoryzacja, hardware - owszem, do hyde'a
jak poważnie chce się czyścić forum to wywalić _R Awards i nie pisać trzech identycznych belek (ogólne, PC, PS2) do kolejnych części gry, tips&tricks - podwieszone w ogólnych i efekt cif'a o 1/5 rozdzielczości przy którym nawet nie trzeba zadawać pytań i robić ankiet dla osób które na forum wchodzą tylko przez 'last'
z pozostałymi picujcie co uważacie ;)
Ostatnio edytowano 7 marca 2006, 20:30 przez Pan Grafit, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 20:29 |
|
|
Administrator |
|
|
Grafit napisałeś dokładnie to co jest napisane na początku. A jeżeli będziemy patrzeć w kategoriach "2 działy nic nie zmienią" to zawsze będzie syf. 50% Polaków podczas wyborów mówi sobie "mój głos nic nie zmieni", a później do władzy dochodzi PiS i bracia Kaczyńscy.
"twórczość ma zostać w stanie obecnym" czyli w beznadziejnym. Czas zrozumieć, że Ty źle rozumujesz >< Po co dwa działy o pojazdach na forum? Dlaczego skiny mają być w twórczości, skoro jest to element modyfikacji gry i jest do tego odpowiednie podforum. VT i MC też nie są potrzebne, jak już to nadają się do Prac Graficznych, albo do HP.
|
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 20:44 |
|
|
Administrator |
|
|
Wasyl-Pasyl napisał(a): Mnie ten wasz pomysł pasuje... Także pomysł z subforami mi odpowiada. Najlepiej zmieńcie system na phpBB2 by Przemo 1.9, ma te wszystkie udogodnienia wbudowane...
phpbb by przemo jest lamerskie totalnie, na gtafilms sobie takie cos instalujcie a nie na poczytnej stronie o gta.
I jeszcze jedno:
Temat bylo dac jako ogloszenie, a dyskusje przeniesc do close zone bo ludnosc zdecydowanie glupio tu pisze.
Wystarczylo ze mnie przy tym nie bylo a Falek i Maciej_pl zrobili to nie tak jak trzeba
|
|
Kazio
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 20:50 |
|
|
Warning 1/3 |
|
|
|
Góra |
|
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 21:09 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
kochane uogólnianie, modyfikacja gry to temat szeroki i długi jak klawisza cojones ;), a to co rysujesz - czysta twórczość graficzna która w syfie szans rozwoju - nie ma, nie rozumiesz - kasować nie musisz, zrozum innych i wystarczy
Cytuj: jeżeli będziemy patrzeć w kategoriach "2 działy nic nie zmienią" to zawsze będzie syf. 50% Polaków podczas wyborów mówi sobie "mój głos nic nie zmieni", a później do władzy dochodzi PiS i bracia Kaczyńscy.
Ty no, nie rób z moich słów propagandy myśli ogólnospołecznej i polityki, to nie są 'jakieś 2 działy' i wybory tylko coś na czym się wychował poprzedni skład redakcji i nie grupie nabijaczy, bezinteresantom w jakimś głosowaniu decydować o losie czegoś co weszło w krew z zapoczątkowaniem board'u, na tym się uczyłem, przy tym rywalizowałem, to mnie mobilizowało, dzięki temu dzisiaj robię to co widać - chcesz to usunąć, zrobić z tego mieszany syf w jednym pudle gdzie ktoś się wypowiada tylko z racji nowego tematu a nie działu? powiem wprost - nie, kosz i awards sobie usuń jak tym się nie interesujesz.
ale... w tych pozostałych punktach pomysł, rzecz dobra :]
|
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 21:32 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
Cytuj: Wystarczylo ze mnie przy tym nie bylo a Falek i Maciej_pl zrobili to nie tak jak trzeba
yyy ???/// to falek i damian_ decydowali o wszystkim, ja tylko napisałem posta...
|
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 22:00 |
|
|
Administrator |
|
|
no o niego mi chodzilo
|
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 22:04 |
|
|
Administrator |
|
|
lol ?
syf robisz xionze.
i zmien avatar bo cie wytne.
co do grafita to jesli te fora to jakis symbol to zakladam rekawiczki i je tylko obmacam po lydkach ^_^ a inne pukne co dooooo tego no...porownan, o !
to xionc tu cos gadal od rzeczy,ze do close zone to i tak dalej bo inni nie powinni sie wypowiadac.
to prawie tak jakby wybory prezydenckie albo kazde inne odbywaly sie tylko przy udziale politykow i to jeszcze za zamknietymi drzwiami. zenada prosze pana ! jak najbardziej trzeba wyjsc z tym do ludu i ich spytac o zdanie.
|
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 7 marca 2006, 22:11 |
|
|
Administrator |
|
|
lud ma malo tu do gadania. My tu sprawujemy wladze