GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 25 listopada 2024, 15:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Rady & Uwagi dla użytkowników.
PostNapisane: 14 maja 2005, 13:33 
Administrator

Przeczytajcie to uważnie!

Jak w każdym konkursie istanieje rywalizacja. Należy pamiętać o tym, aby więc nie traktować tej rywalizacji zbyt poważnie. Bez wspólnego działania nie będzie zabawy. Znam użytkowników którzy zgłaszają screeny i ewentualnie ograniczają się do komentowania nie oddając głosów na inne shoty. Zapewne myślą że w ten śmieszny sposób zwiększą swoje szanse na wygraną. Ale nie zauważają tego, że znajdują się na straconaj pozycji, bez dobrej zabawy, mało osób coś napisze pod ich screenami. Więc podkreślam.... Nie bądźcie noobami, zatkanymi w swoim świecie. Głosujcie na wiele screenów, nie tylko na jeden, komentujcie i uczestniczcie w konkursie. To dla Was jest. Nie można się też tym wszystkim tak bardzo przejmować, głosować tylko na te osoby które potencjalnie mogą także przyznać głosy. Nie zapominajcie o tym, że przegrana nie jest tutaj hańbą. Każdy zgłasza dla zabawy, po to aby się pokazać na scenie. Pierwsze 3 miejsca są tylko nagrodą za lepsze zgłaszane shoty. I nie podlizujcie się :P wbrew pozorom redaktorzy i użytkownicy to widzą. :))

Kolejna uwaga dotyczy uzasadniania swoich opini o shotach. Czasem można kogoś łatwo urazić jeśli gość nie wie czemu tak sądzicie. Zamiast wyzywać trzeba sprawę przemyślec i powiedzieć co Waszym zdaniem jest złe. Jest to proste, a jednak często dochodzi do wzajemnych wyzwisk kończących się banem. Każdy ma inny gust, wiadomo. Jesli ktoś uzasadni opinię, a autor screena zacznie się pluć to jest już jego problem, nie Wasz i to on zostanie upomniany, albo dostanie blokadę, w ostateczności nastąpi dyskfalifikacja! Jasne?!

Trzecia sprawa jest taka iż czasem rodzą się głupie poglądy i trendy, które w większości przypadków wchodzą w opinię użytkowników. Każdy jest inny, ma swoje własne zdanie i branie tego pod uwagę oszczędzi problemów. Bywało tak, że gość zrobił screena z eksplozją, wygrał i zaraz po nim wszyscy też tak robili, a w tym czasie zradzała się już opinia że "ej, zią... brakuje ognia, mało się dzieje, lipny screen"... << to jest chore i nie dajcie się zwodzić! Macie swoje style, koncepty i ich się trzymajcie! Owszem, istnieje coś takiego jak estetyka, czyli wyłączenie hud'ów i ukazanie tego co się chce w jakiś przyzwoity sposób, ale nie można tego mieszać razem z 'pr0' poglądami.

Następna sprawa to obiektywizm. Nie kierujcie się tym ile screenshot ma kmt., jaką ocenę wystawili bardziej znani userzy i co ogólnie się o nim sądzi. Jeśli ktoś kieruje się tylko tymi kwestiami to świadczy o jego całkowitym braku odpowiedzialności. A od tego już tylko krok aby zostać kukiełką. Oceniacie według własnych norm i gustu, z pełnym uzasadnieniem obranej opini.

Ważna jest też kwestia oddzielenia zabawy od a la artystyczno-filozoficznych manii. Często jest tak, że robisz normalnego shota, potem załapujesz inny styl, czytasz różne bzdety wyciągnięte z filozofii życia i niezauważenie dajesz się ogarnąć w błędną myśl, że jesteś artystą. Niektórzy z Ciebie szydzą bo wiedzą co sie dzieje, inni podziwiają za to co nawijasz, łacząc grę z życiem i inne głupoty. Chwila! Jesteś normalnym graczem, uczestnikiem internetowej zabawy na równi praw jak inni. Owszem, potrafisz nadać pewną estetykę, ale to normalne! Każdy dąży do tego aby screeny były po prostu ciekawe, czymś się rzucały, ale nie łącz tego z Boskimi mocami, filozoficznymi wyprawkami i Bóg wie czym tam jeszcze. L.O.L. Użytkowniku! Wciśnięcie PrintScrn i dopasowanie shota w ramach włanego pomysłu to nie żadna filozofia tylko zwykła zabawa i umiejętności z doświadczenia. Im dłużej siedzisz, tym większe doświadczenie, lepsze pomysły i setki przetestowanych wersji ujęć itp. Proste! Tyle! Nie rób z siebie na siłę pajaca! Bądź naturalny!

Jeszcze mała uwaga dotyczące działania konkursu... Mianowicie edycja screenów jest dość kłopotliwa. Zamiast potem zawracać głowę administratorom warto poświęcić 5 min. czasu więcej i przemyśleć to jaki shot chce się zgłosić i jaki nadać tytuł. To nie boli.

---- Omówione sprawy wynikają tylko z tego co zauważyłem przez długi okres czasu na sotw.gta.pl. Jak ktoś potrafi dobrze wykorzystać rozrywkę to wszystko jest na miejscu. Pamiętajcie o tym!

-- Jeśli chcecie dorzucić swoje 3 grosze to temat jest otwarty przez cały czas.

Powodzenia!

Ostatnio edytowano 17 września 2005, 11:47 przez Pan Grafit, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 14:33 
no dobrzez ze jest taki Grafit, ktory tym kidsom cos wytlumaczy...ale oni i tak cos znajda w RSC i takze beda uwazali ze jest jakas elita....dzieci uwazaja te konkursy jak jakiegos Boga ....i to jest glupie...
mam nadzieje ze tu nie bedzie takiego bajzlu jak na SOTW

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 14:38 
Administrator

pisz krocej.

<3

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 15:02 
no, Grafit ostatnio takie dłuuuugie posty pisze :>

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 15:59 
King Courtney

i jakies mardoki tego nie czytają xE

Bu.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 16:34 
Moderator

ja wam to skróce:
"przeczytajcie post Grafita xD"

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 18:20 
Toni Cipriani

no troche dlugi ten post grafita :?

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 18:23 
Administrator

o jeetku... :P gadać o konkursie, nie o długości :> :PP

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 18:51 
Luigii Goterelli

Ja znam 20 letnich czubów co robią takie głupoty w takich konkursach ,że nawet sie patrzeć na to nie chce, a co lepsze znam takie dzieciaki co są od takich kolosów z 10 razy mądrzejsze(zachowują się odpowiednio) i wygrywają ,więc odczapta sie od młodszej młodzieży.....

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 18:53 
Administrator

a temu co...? :P

nikt się nie czepia wszystkich dzieci ...lol

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 22:10 
Administrator

ReViEwOwE pSzEtSzKoLe xE

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2005, 02:24 
Administrator

WsZyStKiCh NoObÓw KoChA ;s

Ja dodam od siebie choc Grafit to powiedział indywidualność i własne zdanie jest najważniejsze kiedyś jak bywałem na SOTW to widzałem mase ludu jak podporządkowywała się 2-m 3-m osobą dominującym na SOTW jak jeden pierną tak też cała reszta tak pierła xE Powtarzam nie dajcie sobą manipulować i bedzie dobrze

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2005, 17:38 
Luigii Goterelli

Mam pytanie co do RSC, a dokładniej do punktu regulaminu: W konkursie zabrania się edycji zrzutu przed zgłoszeniem ,bowiem mam fajnego scennera obrobionego w paincie(jakby zdięcie w zdięciu, chcecie moge wam pokazać), czy moge go zgłosić?
Bo sie troche namęczyłem :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 06:59 
Administrator

Hmm zalezy co zmieniłeś dopuszczalna jest tylko zmiana rozdzielczości np z 1024x768 na 800x600 więcej rzeczy nie wolno zmieniać grozi to dyskwalifikacją poniewarz jest to konkurs screenów a nie konkurs obrobionych screenów :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2005, 13:50 
Kenji Kasen

a czy dopuszcalne są podmalowywania napisu reeplay???? tak sie pytam bo raz próbowalem ale mi cierpliwosci nie starczylo

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2005, 16:04 
8 Ball

czy screeny musza być koniecznie z orginalneg gta?? bo np miałem taką śmieszną sytuacje suprą i chciałbym zamieścić to zdjecie

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2005, 21:56 
Administrator

der fuhrer napisał(a):
czy screeny musza być koniecznie z orginalneg gta?? bo np miałem taką śmieszną sytuacje suprą i chciałbym zamieścić to zdjecie

tak, screeny z modami tez mozna zamieszczac...

nawet jak masz Myriad Island to mozesz screeny zamieszczac... niesamowite, nie? xO

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2005, 18:23 
Warning 1/3

ja dam oklepaną ale PRZYDATNĄ radę :
ludzie ! nie dawajcie ucinanych przedmiotów ! kota można dostać :/
np: screen genialny, a na rogu jakiś badyl :/ poświęćcie z 5 minut na uchwycenie dobrej kamery...

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2005, 12:59 
Kenji Kasen

a ja mysle ze mam wlasne zdanie, czy chodzi o szot maxa pejna czy jakiejs nowej osobliwosci zawsze mowie to co mysle, a RSC to zabawa , a jak sie wygra to jeszzcze lepsza zabawa :P;]

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2005, 13:40 
Moderator

1. Trzeba docenić to że admini(a najbardziej to chyba banan)się napracowali byście mogli sobie 'powymieniać' się screenami : ]
2. Nie rozumiem czemu niektórzy się obrażają gdy powie się że ich screen jest słaby albo wogóle do kitu, trzeba przyjąć każdy komentarz z szacunkiem i nie myśleć sobie że: "On zjechał mojego screena, ja zjade Jego screena", bo to strasznie dziecinne i wogóle takie mało przemyślane.
3. Dbajcie o ten konkurs i nie wywołujcie kłótni ani bujek ponieważ nie wpłynie to na dobro konkursu lecz odwrotnie. To wy tworzycie ten konkurs i to od was zależy jak się będzie rozwijał. Bądźcie otwarci i mówcie co o sceenie myślicie nie ze względu na autora lecz na jakoś wyrobu screena. Ale pamiętajcie, konkurs to konkurs, wy coś spiep*zycie to konkurs się spiep*zy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2006, 20:11 
Nameless Guy

Napisz, że to chodzi o RSC bo się nubki nie domyślą...

Cytuj:
I nie podlizujcie się :P wbrew pozorom redaktorzy i użytkownicy to widzą. :))

Dokładnie... Wg mnei żenujące jest gdy ktoś głosuje na szot admina/redaktora/moderatora bo on jest KIMŚ na tej stronce...

Cytuj:
Ważna jest też kwestia oddzielenia zabawy od a la artystyczno-filozoficznych manii. Często jest tak, że robisz normalnego shota, potem załapujesz inny styl, czytasz różne bzdety wyciągnięte z filozofii życia i niezauważenie dajesz się ogarnąć w błędną myśl, że jesteś artystą.

A to jest imo najważniejsze :] prawda Miko? :)

Dobrze napisane ale troszkę przy długo ;)

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]