Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
stReam
|
Tytuł: -MASTER- Napisane: 18 marca 2006, 19:42 |
|
|
_elita forum |
|
|
Tak, temat o userze z tego forum o nicku -MASTER-. Zdziwieni? Ja nie.
Master pewnego dnia około miesiąca temu poprosił mnie, żebym pożyczył mu konto allegro, żeby mógł z niego kupić słuchawki bezprzewodowe. Zgodziłem się, bo w końcu będę miał nic nie robiąc pozytywny komentarz.
Dałem mu moje loginy i hasła do konta na allegro i do mojego maila (żeby miał kontakt ze sprzedawcą na allegro). Wszystko przebiegało w porządku, do czasu gdy miał zapłacić. Powiedział swojej MAMIE żeby poszła za niego zapłacić, bo jemu nie chciało się ruszać jego grubego dupska sprzed biurka na którym leżała chujowa Herbata z sokiem malinowym.
Jego matka poszła zapłacić na pocztę i wysłała pieniądze przekazem (Master jej tak zapewne powiedział, dlatego, że za przekaz się mniej płaci...) pocztowym. Wszystko byłoby OK gdyby pieniądze doszły, ale jak się spodziewałem nie doszły. Master mnie uspokajał, że zrobi skan dowodu wpłaty kasy, ale jak widać do wczoraj go nie zrobił, bo koleś z allegro wysłał mi mail, że jak do poniedziałku nie dostanie dowodu, wystawi mi negatyw. Wkurwiłem się dzisiaj i jak tylko dostałem dostęp do neta, to napisałem ten topic z laptopa..
I w ten sposób chęcią pomocy komuś sam dostanę negatywa i kopa w dupe od Mastera. Powodzenia w robieniu interesów etc. z nim :)
~stR~
_________________ userbary są pedalskie - po wafla komu wiedzieć co mam, na czym gram, a na czym sram?
|
|
Góra |
|
|
cmx
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:50 |
|
|
Moderator |
|
Dołączył(a): 26 września 2005, 11:55 Posty: 259 Lokalizacja: Ostrowiec Sw.
|
Fox Mulder mowi: "Nie ufaj nikomu.".
Góra |
|
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:51 |
|
|
_elita forum |
|
|
That's not the point, jakbyś nie wiedział
_________________ userbary są pedalskie - po wafla komu wiedzieć co mam, na czym gram, a na czym sram?
|
|
Góra |
|
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:52 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
Cytuj: Powiedział swojej MAMIE żeby poszła za niego zapłacić, bo jemu nie chciało się ruszać jego grubego dupska sprzed biurka na którym leżała chujowa Herbata z sokiem malinowym.
umre ze smiechu
|
|
tommy4
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:54 |
|
|
8 Ball |
Dołączył(a): 26 listopada 2005, 16:01 Posty: 56 Lokalizacja: GTACartel
|
lol, po co wogóle dałeś mu ten login i hasło:F
|
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:56 |
|
|
_elita forum |
|
|
tommy4 naucz się czytać jeśli nie umiesz, napisałem, chciał kupić słuchawki na allegro
|
|
Góra |
|
|
Kubas
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:56 |
|
|
Joey Leone |
|
|
Nie spodziewałbym się tego po nim Ale przez zakładanie tego tematu chcesz coś uzyskać? Oprócz tego, że nikt już masterowi konta nie pożyczy .
Motyw herbaty piękny
Ostatnio edytowano 18 marca 2006, 19:57 przez Kubas, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
|
cmx
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 19:57 |
|
|
Moderator |
|
Dołączył(a): 26 września 2005, 11:55 Posty: 259 Lokalizacja: Ostrowiec Sw.
|
ja bym nieznajomym nie dawal.
Góra |
|
|
tommy4
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:00 |
|
|
8 Ball |
Dołączył(a): 26 listopada 2005, 16:01 Posty: 56 Lokalizacja: GTACartel
|
Cytuj: tommy4 naucz się czytać jeśli nie umiesz, napisałem, chciał kupić słuchawki na allegro
to ty się naucz, że po to są konta, żeby każdy sobie sam założył. A nie potem piszesz, że -MASTER- to lama, bo Cię wrobił. Sam tego chciałeś...
|
|
stReam
|
|
|
_elita forum |
|
|
Nie chcę niczego przez to osiągnąć, po prostu chciałem wam uświadomić co się może stać jak mu dacie swoje hasło do jakiegoś konta.
|
|
Góra |
|
|
lothronik
|
|
|
Ray Machowski |
|
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
cmx, zgadza się.
Ja bym się tam cieszył, że tylko coś takiego się stało. Oczywiście, MASTER, nic do Ciebie nie mam, ale zachowanie było bardziej nieodpowiedzialne.
Argh...
|
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:17 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
stReam tommy4 ma racje. Założenie konta na allegro to nie jest taka ciężka praca...
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:22 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 2 czerwca 2005, 16:20 Posty: 818 Lokalizacja: "oszo chodzi ?"
|
No ale wiecie, on mu łache zrobił, master sobie konta nie zakłada i ma jeszcze słuchawki z zerwoym nakłądem roboty, a ten ryzykuje dając komus loginy itd.... wiesz, jak już cos robisz, rób do końca.
Góra |
|
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:23 |
|
|
_elita forum |
|
|
tommy4 napisał(a): Cytuj: tommy4 naucz się czytać jeśli nie umiesz, napisałem, chciał kupić słuchawki na allegro
to ty się naucz, że po to są konta, żeby każdy sobie sam założył. A nie potem piszesz, że -MASTER- to lama, bo Cię wrobił. Sam tego chciałeś...
Hm, może mu mamusia nie pozwoliła założyć? :) Bo to powyżej 18 lat jest przecież!! : O Nie wiem, jego spytajcie, mnie prosił, to mu użyczyłem jako dobry kumpel ;)
|
|
Góra |
|
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:32 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
Dobra, chciałbym coś powiedzieć. Po pierwsze, poprosiłem stReama o pożyczenie konta, bo sam mi kiedyś proponował je pożyczyć, gdy chciałem kupić inny przedmiot. Wtedy nie skorzystałem, jednak tym razem potrzebowałem na szybko w pełni aktywowanego konta (sam posiadam konto, jednak nie otrzymałem kodu aktywacyjnego). Zresztą stR pożyczył mi je na własną odpowiedzialność, mógł po prostu powiedzieć 'nie'. Tak się jednak nie stało. Poza tym - dostał negatywa? Nie. Dowód wysłałem. Po co więc taki temat? Żeby stR się wyżył? : > Trochę żałosne, ale nic tam. Wielka łaska, pożyczył konto, a teraz wystaje przeciwko mnie, bo opóźniłem się z przeskanowaniem dowodu wpłaty. Nie na tym polega wyświadczenie przysługi. Póki co, nic mu się nie stało. Gdyby dostał negatywa, co innego.
Tylko po ciula zaśmieca forum takim tematem? To sprawa prywatna, forum nie jest po to, żeby wytykać coś jego użytkownikom lub ich ośmieszać.
Ja go jakoś broniłem, gdy ktoś go wrobił na Blahu. A on mi się świetnie odwdzięcza, super. BTW teraz już się nie dziwię, czemu go wrobili. Życzę powodzenia w dalszym życiu z takim charakterem.
|
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:39 |
|
|
_elita forum |
|
|
A dlaczego miałbym powiedzieć 'nie'? W ten sposób miałem nic nie robiąc dostać pozytywa.
Negatywa dostanę jutro, bo dowodu mu nie wysłałes
Temat nie powstał po to, żebym się wyżył, tylko pokazał innym, co się może stać jak pożyczą Tobie hasło.
Dlaczego forum? Żeby więcej osób to widziało
Broniłeś mnie, podziękowałem Ci za to, ale nie chcę mieć negatywa przez Ciebie
|
|
Góra |
|
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 20:50 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
No lol, mam dowód, wyślę go dziś, więc cały ten temat jest mało potrzebny. ;x
|
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 21:14 |
|
|
Kenji Kasen |
|
Cytuj: Cytat: Powiedział swojej MAMIE żeby poszła za niego zapłacić, bo jemu nie chciało się ruszać jego grubego dupska sprzed biurka na którym leżała chujowa Herbata z sokiem malinowym.
umre ze smiechu
Ja tez. Ta herbatka z malina jest zalosna ;c. A co do mastera, coz czlowiek, jak czlowiek. Czasem jest normalny, czasem mu za bardzo odbija i mysli ze jest adminem i ustawia noobkow. Sprawy dobrze nie znam wiec nie chce nikogo calkowicie oskarzac, ale jednak po wypowiedziach obu panow widze, ze str ma troche racji. Z drugiej strony, nigdy bym nie dal konta komus kogo znam tylko z neta, wiec i Twojej winy tu troche jest.
_________________ mailto:[email protected]
|
|
Góra |
|
|
Wicko
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 22:35 |
|
|
Warning 2/3 |
|
|
1] co mnie obchodzi twoje konto na allegro?
2[ jestes totalnym kretynem jezeli podales kkomukolwiek swoje haslo -_-
3] Co to ma do nas czy do _R? ja rozumiem, hydepark, ale twoja glupota malo mnie interesuje bylo sie wyzalic opiekunom.. mylslisz ze master straci cos po tym poscie czy jak? :O
|
|
Jasiek
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 22:48 |
|
|
Luigii Goterelli |
|
w życiu bym nie dał konta nikomu, swoje dane wszystko mogl zrobic z tym kontem czówieku
|
|
Góra |
|
|
igor_
|
Tytuł: Napisane: 18 marca 2006, 22:59 |
|
|
Warning 2/3 |
|
Dołączył(a): 22 listopada 2005, 19:29 Posty: 130 Lokalizacja: Poznań
|
Cytuj: 3] Co to ma do nas czy do _R? ja rozumiem, hydepark, ale twoja glupota malo mnie interesuje bylo sie wyzalic opiekunom.. mylslisz ze master straci cos po tym poscie czy jak? :O
Aby ostrzec cię przed czymś takim.
|
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 10:42 |
|
|
_elita forum |
|
|
18.03.06 20:47:07 Miszcz: kurde
18.03.06 20:47:21 Miszcz: jebie mi sie komp
18.03.06 20:47:27 Miszcz: jak chce wyslac
18.03.06 20:47:41 Miszcz: dowod
18.03.06 20:47:43 Miszcz: :x
^ ciekawe... bujać to my, ale nie nas ^
Fakt, trochę mojej winy jest, ale chłopak prosił to mu dałem.
Wicko, thx za uznanie mnie za kretyna, ale twoja opinia na ten temat naprawdę, bardzo mało mnie nie interesuje Bo tu nie o to chodzi, mogłeś uważniej przeczytać.
|
|
Góra |
|
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 10:50 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 2 czerwca 2005, 16:20 Posty: 818 Lokalizacja: "oszo chodzi ?"
|
Tacy ludzie jak wicko pisza, żeby pisać, nie martw sie. Wina jest po środku, jak zwykle, bo konta nie powinieneś dawac, chociaż zrobiłeś dobrze, pomogłeś komuś, a master sie nie wywiązał. myśle, ze jak już wyśle ten dowód i dostaniesz pozytywa to pojdzcie na piwo a tak poza tym master - ok, broniłeś go, ale przeciez za to całe życie ci w dupe nie będzie właził - ja bym tak nie mógł, jak mi ktos po raz 9999993 dziękuje za przysługe...
Góra |
|
|
PawelNET
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 10:57 |
|
|
newbie |
|
Dołączył(a): 11 stycznia 2006, 17:26 Posty: 12 Lokalizacja: Warszawa
|
A ja uważam, że wina leży po obu stronach. Nie daje się żadnych haseł nikomu, nawet kogo teoretycznie się zna. Jeżeli Master zamierzał korzystać z Allegro i miał tam konto, jak twierdzi, to czemu wcześniej nie dokonał pełnej aktywacji wiedząc, że będzie korzystał z Allegro, poza tym mam wrażenie, że Masterowi się myli czas przeszły z teraźniejszy i przyszłym, chyba spałeś wtedy na lekcji:>, a do autora tematu powiem tyle, że ma nauczkę na resztę życia, aby nie popełniać w takich, ale i w ważniejszych sprawach takich błędów oraz nikomu do końca ufać. Moim zdaniem oskarżanie się w temacie przez obydwie strony nie ma dalej sensu ponieważ jest to zbędne przedstawienie.
|
|
Góra |
|
|
Nou
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 11:28 |
|
|
Nameless Guy |
|
Dołączył(a): 22 września 2005, 18:18 Posty: 886 Lokalizacja: Środa Śl.
|
stReam
1. panom unleet nie daje się takich rzeczy
2. mój stary ukochany cytat "zdradzić nas moga tylko Ci którym zaufamy"
Góra |
|
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 11:39 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
Sędzia Anna Maria Psikutas ogłasza odroczenie sprawy do czasu osiągnięcia przez obie strony pełnoletności. Dodatkowo zaleca wykonanie orzeczenia biegłego w kwestii niepoczytalności w przejawie oddania konta leniwej i niewtajemniczonej osobie. <BAH> <BAH> <BAH>
co nie? popierdoliło mnie już...
|
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 12:23 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
najpierw piszesz:
Cytuj: Poza tym - dostał negatywa? Nie. Dowód wysłałem. a potem: Cytuj: No lol, mam dowód, wyślę go dziś
w ciula lecisz, bycz
|
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 15:23 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 20 kwietnia 2005, 12:49 Posty: 549 Lokalizacja: Zgorzelec/Wrocław
|
wysylanie pieniedzy przekazem nie jest dobrym pomyslem. Nie ufam poczcie polskiej bo kradna tam na potege. Ludzie nie umiecie korzystac z przelewow bankowych? teraz mozna wyslac przelew nie ruszajac dupska od biurka z herbata z malinowym sokiem.
|
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 15:52 |
|
|
Nameless Guy |
|
|
maciej_pl napisał(a): najpierw piszesz: Cytuj: Poza tym - dostał negatywa? Nie. Dowód wysłałem. a potem: Cytuj: No lol, mam dowód, wyślę go dziś w ciula lecisz, bycz
Na dzień dzisiejszy wysłałem, więc i tak to przejęzyczenie mało znaczne. Choć sam nie wiem, czemu napisałem wtedy, że go wysłałem. : P A co do tych przekazów pocztowych, xionc, to sam się przekonałem, jak to Poczta Polska jest pojebana. ;f
Aha, zapomniałem.
Guziol u każdego można znaleźć coś żałosnego, u Ciebie również. : > Ale nie mam zamiaru Tobie tego wytykać, bo kłócić się znowu zamiaru nie mam.
stR co do tego, że czemu miałeś powiedzieć 'nie', skoro nie robiąc nic dostał byś komentarz. Choćby dlatego, że musiałeś dać loginy i hasła - nomen omen - nieznajomej osobie. A to już jest spore ryzyko (zwłaszcza, że dodatkowo powiedziałeś, że wszędzie używasz takiego samego hasła), więc nie wiem, czy ja bym tak zrobił dla jednego marnego komentarza. A wcale nie miałem na celu, żebyś dostał negatywa, uwierz mi.
|
|
libanczyk
|
Tytuł: Napisane: 19 marca 2006, 21:27 |
|
|
8 Ball |
|
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 14:01 Posty: 60 Lokalizacja: Krobia
|
Najbardziej sensowna wypowiedz w tym temacie to wypowiedz Grafita XDDDDDDDDD
<sklada_poklon> xDDD
btw. temat juz chyba mozna zamknac, czyz nie?
|
|